SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan millî kahramanı İbad Hüseyinli'nin adı Türkiye'de bir caddeye verildi

Türkiye'nin Afyonkarahisar iline bağlı Çayırbağ beldesinde bir caddeye, Azerbaycan'ın millî kahramanı İbad Hüseyinli'nin ismi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 21:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan millî kahramanı İbad Hüseyinli'nin adı Türkiye'de bir caddeye verildi

Afyonkarahisar'ın Çayırbağ beldesinde bir caddeye, Azerbaycan'ın millî kahramanı İbad Hüseyinli'nin adı verildi.

Çayırbağ Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen açılış törenine, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, eski Millî Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, Azerbaycan'ın milli kahramanı İbad Hüseyinli, Çayırbağ Belediye Başkanı Ender Kiraz, Azerbaycanlı gaziler, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu akabinde İstiklâl Marşı ve Azerbaycan millî marşının okunmasıyla başlayan törende, daha sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti ve halk oyunları gösterisi icra edildi.

"KAHRAMANLAR, MİLLETLERİ İÇİN DAR GÜNLERİNİN MİLLΠREFLEKSLERİDİR"

Yalçın Topçu törende yaptığı konuşmada, "Azerbaycan'ın eline diken batsa biz yüreğimizde hissederiz. Bizim elimize diken batsa onlar da yüreklerinde hisseder." cümlelerine yer verdi.

Türkiye ile Azerbaycan'ın tek millet ve kıyamete kadar da var olacak 7 Türk soylu devletin içinde ikiz kardeş olduğunu kaydeden Topçu, "Can Azerbaycan’ın; şehitleri şehitlerimiz, gazileri gazilerimiz, sevinçleri sevincimiz, acıları acımızdır. Can Azerbaycan’ın yaşayan resmi kahramanı İbad Hüseyinli Türk dünyasının da kahraman evladıdır." dedi.

Azerbaycan halkının kanı ve canı ile kazandığı 44 günlük zaferin ardından Birinci Karabağ Savaşı gazisi İbad Hüseyinli'nin resmi devlet kahramanı olarak onaylandığını anımsatan Topçu, "Kahramanlar, milletleri için dar günlerinin millî refleksleridir. Onların sayıları ne kadar çok ise o devlet millet ve vatan o denli güvendedir. Yozlaşmanın ve batı çürümüşlüğünün her alanda etkili olmaya başladığı günümüzde kahramanlarımızı rol model olarak toplumun önüne koymak çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

Topçu konuşmasına şu şekilde devam etti:

İşte bu gün bu caddeye kahraman gazimizin ismini vererek vefanın gereğini yapan Çayırbağ Belediye Başkanı Sayın Ender Kiraz ve meclis üyelerine teşekkür ediyor, bu vesile ile Azerbaycan’ın 18 Ekim Bağımsızlık Günü’ nü kutluyor, 1988 Karabağ işgalinin, 1990 Bakü katliamının ve 44 günlük Karabağ zaferinin aziz şehitlerini aziz vatanımızın şehidleriyle birlikte saygı ve rahmetle, gazilerimizi, sağlık ve esenlik dileklerimle anıyor, sizleri tekrar saygıyla selamlıyorum.

"TÜRK OĞLU NASIL OLUR? SAVAŞTA BEN ONU HERKESE GÖSTERDİM"

İbad Hüseyinli de konuşmasında isminin caddeye verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kendisinin Türk oğlu olduğunu ve Karabağ'da Türk'üm diyerek savaştığını vurgulayan Hüseyinli, "Türk oğlu nasıl olur? Savaşta ben onu herkese gösterdim. Türk oğlu savaşta ölür ama kesinlikle dönmez. Ben, Türk olmaktan çok büyük gurur duyuyorum. Vatan, yolunda ölenler aslında ölmüyorlar, yaşıyorlar. Gençlerimizin de her zaman attıkları adım vatan yolunda olsun. Her zaman var olsun Türkiye'miz ve Türk dünyamız. Karabağ meselesi, aslında Türk dünyasının meselesiydi. Türkiye ile Azerbaycan'ın birliği, Karabağ meselesini kökünden halletti." şeklinde konuştu.

Çayırbağ Belediye Başkanı Ender Kiraz da beldesindeki törende, Azerbaycan ile Türkiye'nin kardeş olduğunu dünyaya iki devlet tek devlet mesajı verdiklerini ifade etti.

Programda konuşmaların ardından, hediye takdimi yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.