SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Konseyi, Rusya’ya yönelik yaptırımlarını altı ay uzatma kararı aldı!

Avrupa Konseyi, Rusya’ya uyguladığı yaptırımları 31 Ocak 2025 tarihine kadar uzattığını açıkladı. Rusya’nın uluslararası hukuka ters düşen eylemlerini devam ettirmesi dahilinde ek önlemler alınabileceğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Konseyi, Rusya’ya yönelik yaptırımlarını altı ay uzatma kararı aldı!

Avrupa Birliği Konseyi, 22 Temmuz 2024 tarihinde yaptığı basın açıklamasında, Rusya’ya uyguladığı ekonomik yaptırımları altı ay daha uzatarak 31 Ocak 2025 tarihine kadar devam ettireceğini bildirdi. Yaptırımlar ticaret, finans, teknoloji, endüstri, ulaşım gibi birçok alanda uygulanıyor. Ayrıca, Rusya'dan AB'ye deniz yoluyla ham petrol ve bazı petrol ürünlerinin ithalatının veya transferinin yasaklanması, bazı Rus bankalarının SWIFT'ten çıkarılması ve Kremlin destekli bazı dezenformasyon kuruluşlarının Avrupa Birliği'ndeki yayın faaliyetlerinin ve lisanslarının askıya alınması konuları da Konsey’in aldığı önlemler arasında yer alıyor.

Konsey, gerçekleştirdiği basın açıklamasında “Rusya Federasyonu’nun uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklere ciddi bir şekilde aykırı olan güç kullanma yasağını ihlal eden yasadışı eylemleri devam ettiği sürece, AB tarafından uygulanan tüm önlemlerin yürürlükte tutulması ve gerekirse ek önlemler alınması uygundur.” ifadelerini kullanarak yaptırımların artırabileceğini vurguladı.

2014'TE BAŞLAYAN YAPTIRIMLAR 2022'DE GENİŞLETİLDİ

Avrupa Birliği tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlar ilk olarak 2014 yılında başladı. Rusya’nın 2022 yılında Ukrayna ile savaşa girmesiyle yaptırımlar genişletildi. Avrupa Birliği, 24 Şubat 2022’den beri on dört adet sert yaptırım paketi kabul etti. AB, aldığı yeni karar ile yaptırımların süresini 2025 yılına kadar uzattığını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.