SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Barış Fonu’nda Macaristan'dan kritik adım: Ukrayna'nın Lukoil'e yaptırımına tepki gösterdi!

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Ukrayna'nın Lukoil'e yönelik yaptırımlarına tepki gösterdi. Avrupa Barış Fonu'nun ödemelerini engelleyeceklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Barış Fonu’nda Macaristan'dan kritik adım: Ukrayna'nın Lukoil'e yaptırımına tepki gösterdi!

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto Ukrayna’nın Lukoil’e yönelik yaptırımlarının ardından Avrupa Barış Fonu’nun ödemelerini engelleyeceklerini açıkladı. Ukrayna’nın Lukoil’in transit geçişini engellemesinin ardından açıklama yapan Szijjarto, “Ukrayna bu Lukoil sorununu çözene kadar Avrupa Barış Fonu’nun ödemelerini engellemeye devam edeceğiz” dedi. Szijjarto, Ukrayna’nın Lukoil’in transit geçişine izin vermesi için çağrıda bulunarak bu sorunun acilen çözülmesi için adım atılmasını istedi.

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise AB dışişleri bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Rusya, Birleşmiş Milletler Tüzüğünü ihlal eden bir saldırgan, Ukrayna ise meşru müdafaa hakkını kullanan bir mağdur ve bunda histerik bir durum yok, sadece gerçekler söyleniyor” dedi.

ÇATIŞMA BÖLGELERİNE DESTEK

Avrupa Barış Fonu, Ukrayna ve diğer çatışma bölgelerindeki barışı desteklemek amacıyla finansal destek sağlayan Avrupa Birliği’nin bir alt kuruluşudur.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.