SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya'dan Ukrayna'ya destek çağrısı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya daha fazla destek verilmesi için Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ve ABD'ye çağrı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya'dan Ukrayna'ya destek çağrısı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 8 Şubat'ta ABD ziyaretinden önce havalimanında gazetecilerin sorularına verdiği yanıtta Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve ABD'nin Ukrayna'ya yönelik desteğine vurgu yaptı. Scholz, Rusya'nın Ukrayna'da ağır bir yıkıma sebebiyet verdiğini ifade ederek, Ukrayna'ya daha fazla destek verilmesi gerektiğini söyledi.

"AVRUPA'DAN VE ABD'DEN VADEDİLENLER YETERLİ DEĞİL"

Ukrayna'nın kendini var gücüyle savunduğunu dile getiren Scholz, "Ancak bunu sürdürebilmesi için desteğe ihtiyacı var. Şu ana kadar Avrupa'dan vadedilenler ve ABD Kongresi kararlarıyla vadedilenler hala yeterli değil. Dolayısıyla birlikte daha fazlasını yapmanın bir yolunu bulmalıyız" dedi.

"BİRLİKTE ÇALIŞARAK GEREKLİ OLANI YAPMANIN ZAMANI"

ABD Başkanı Joe Biden ile görüşme öncesinde açıklamada bulunan Almanya Başbakanı Olaf Scholz şunları kaydetti:

"Ukrayna'ya kendisini savunma fırsatı vermek ve aynı zamanda Rusya Devlet Başkanına (Vladimir Putin) çok net bir sinyal göndermek için birlikte çalışarak gerekli olanı yapmamızın zamanıdır yani desteğimizin azalmayacağına dair bir sinyal. Bu destek yeterince uzun sürecek ve yeterince büyük olacaktır. Gelecek günlerde ve aylarda birlikte vermemiz gereken mesaj budur."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.