SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya, ABD'nin Ukrayna'ya Patriot vermesinden memnun

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, ABD'nin Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi vermesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2022 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2022 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya, ABD'nin Ukrayna'ya Patriot vermesinden memnun

Savaşın başından bu yana Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın ilk yurt dışı ziyareti dünya gündeminin ilk sıralarında yer aldı. Avrupa ülkeleri, Zelenskıy'ın 21 Aralık'ta gerçekleştirdiği ABD ziyaretini dikkatle takip etti. Cumhrubaşkanı Zelenskıy, ABD Başkanı Joe Biden tarafından ilgiyle karşılanarak, Ukrayna'ya yönelik askeri desteğin daha da artacağını belirtti.

Başkan Biden, ABD'nin Ukrayna'ya Patriot füze sistemi göndereceğini açıkladı. Biden ve Zelenskıy, görüşmenin ardından Ukrayna'nın Batılı müttefiklerinden açıklamalar geldi. 

"UKRAYNA'DAKİ CESUR İNSANLARIN YANINDA DURUYORUZ"

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Danimarkalı mevkidaşı Lars Lökke Rasmussen ile yaptığı görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı. Rusya'nın Ukrayna'nın enerji tesislerini bombaladığını hatırlattı. G7 ülkelerinin bugün gerçekleştirdiği çevrim içi toplantının ardından açıklama yapan Baerbock, Ukrayna'yı destekleyeceklerini vurgulayarak, “Ukrayna halkı özgürlüğümüzü, Avrupa’daki barış düzenimizi de savunuyor. Bu yüzden kayıtsız şartsız Ukrayna’daki cesur insanların yanında duruyoruz” dedi.

ALMANYA ABD'NİN UKRAYNA'YA PATRİOT HAVA SAVUNMA SİSTEMİ TEDARİKİNDEN MEMNUN

Almanya'nn Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya İris-T tipi hava savunma sistemi tedarik ettiğini anımsatan Baerbock, "Amerikalı dostlarımızın Patriot sistemine ilişkin kararını memnuniyetle karşılıyorum" değerlendirmesini yaptı.

Putin'in avrupalıları bölmeyi hedeflediğini aktaran Baerbock, "Ama tam tersi oldu. Avrupalılar olarak bölünmek yerine bu yıl birbirimize daha da yakınlaştık. 24 Şubat'tan bu yana güvenlik ve savunmayla ilgili konularda birbirimize yaklaştık"  ifadesini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.