SON DAKİKA
Hava Durumu

Afganistan'da 77 kız öğrenci zehirlendi!

İran'da aylardır gündemden düşmeyen zehirlenme vakaları bu kez Afganistan'da meydana geldi. Afganistan'ın kuzeyindeki iki ilkokulda, 77 kız öğrencinin zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2023 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2023 09:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Afganistan'da 77 kız öğrenci zehirlendi!

Baskıcı Taliban yönetimi altındaki Afganistan'da yine kız çocuklarına yönelik skandal olaylar yaşanıyor. 3-4 Haziran 2023 tarihinde ülkenin kuzeyindeki Sar-i Pol Vilayeti'nde 77 kız çocuğunun zehirlendiği bildirildi. Ayrıca, Taliban'ın katı yasaklar uyguladığı ülkede, kadınlar arasında intihar düşüncesi de artmaya devam ediyor.

AFGANİSTAN'DA 77 KIZ ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ

Nasvan Kabod İlkokulu'nda 60, Nasvan Fayzebad İlkokulu'nda ise 17 kız öğrenci zehirlenerek hastanaye kaldırıldı. Sar-i Pol Vilayeti Eğitim Sorumlusu Muhammed Rahmani olaya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Her iki ilkokul da birbirine yakın ve art arda hedef alındı. Zehirlenen öğrenciler hastaneye kaldırıldı. Şu anda durumları iyi" dedi. Rahmani, olayın ardından soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Kadın haklarına karşı ve köktendinci bir anlayışa sahip olan Taliban yönetimi, kız öğrencilere üniversite okumayı yasaklamış, lise eğitimini ise durdurmuştu.

İRAN'DA TOPLU ZEHİRLENME VAKALARI YAŞANMIŞTI

Geçen yıl kasım ayında İran'da kız çocuklarının zehirlenmesi hadiseleri dünya kamuoyunun gündemine gelmişti. Ülkede, Güney Azerbaycan dahil olmak üzere zehirlenme vakalarında ciddi artış gözlenmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.