SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD ve Iraklı yetkililer güvenlik iş birliğini görüşmek üzere Pentagon’da

ABD ve Iraklı yetkililer güvenlik iş birliğini görüşmek üzere Pentagon’da bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD ve Iraklı yetkililer güvenlik iş birliğini görüşmek üzere Pentagon’da

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı (Pentagon),  22 Temmuz 2024 tarihinde yaptığı açıklamada ABD ve Iraklı yetkililerin güvenlik iş birliğini görüşmek üzere bir araya geldiğini duyurdu.

Pentagon Basın Sözcüsü Pat Ryder, ABD-Irak Ortak Güvenlik İşbirliği Diyaloğu (JSCD)  toplantısının bugünde devam edeceğini kaydetti. Ryder, bu toplantının ABD Başkanı Joe Biden ile Irak Başbakanı Muhammed Şii el-Sudani arasında nisan ayında Vaşington'da yapılan görüşmeden doğan Yüksek Askeri Komisyonun (HMC) çalışmaları çerçevesinde gerçekleşeceğini söyledi.

Görüşmede taraflar, Irak'ta terör örgütü DEAŞ'a karşı küresel koalisyonun misyonunun ne zaman ve nasıl sona ereceğini, kalıcı bir ikili güvenlik ortaklığına düzenli bir şekilde nasıl geçileceğini ele alacak.

Ryder ABD ve Irak taraflarının görüşmesine ilişkin, "Bu hafta bu diyalog toplantısını düzenlememiz hem HMC'nin son birkaç aydaki çalışmaları temelinde iki ülkenin ikili güvenlik ilişkilerini güçlendirme kararlılığını hem de küresel koalisyonun Irak'taki askeri misyonunun yaklaşan 10. yıl dönümünü yansıtmaktadır." ifadelerini kullandı.

Görüşmede, ABD heyeti arasında ABD Merkez Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı ve Ulusal Güvenlik Konseyi'nden katılımcılar yer aldı. Irak heyeti arasında ise Irak Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetler, Terörle Mücadele Servisi ve Kürt Peşmergeleri'nden katılımcılar var.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.