SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD ve Birleşik Krallık savaş uçakları, Yemen'de Husileri vurdu!

ABD ve Birleşik Krallık, bu sabah saatlerinde deniz ticaretini güvence altına almayı amaçladıklarını belirterek, Yemen'deki Husilere karşı hava saldırı başlattı. Uçak, gemi ve denizaltılarla yapılan saldırıda en az 12 hedef imha edildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2024 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2024 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD ve Birleşik Krallık savaş uçakları, Yemen'de Husileri vurdu!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Birleşik Krallık, bugün saat 04.00 itibariyle Yemen'deki İran destekli Husilere operasyon başlattı. Karar, Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak'ın 11 Ocak 2024 tarihli acil kabine toplantısından sonra alındı. ABD ve Birleşik Krallık deniz ticaretini güvence altına almayı amaçladığını duyurdu. Hava saldırısında, Husilere ait en az 12 hedef savaş uçakları tarafından vuruldu.

SALDIRIYA 4 ÜLKEDEN DESTEK 

ABD tarafından yapılan açıklamada saldırıların uçak, gemi ve denizaltılarla yapıldığı aktarıldı. ABD Başkanı Joe Biden, saldırıya ilişkin, "Bugün, benim talimatım doğrultusunda ABD askeri kuvvetleri, Birleşik Krallık ile birlikte ve Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın desteğiyle, Husilerin seyrüsefer özgürlüğünü tehlikeye atmak için Yemen'de kullandığı bir dizi hedefe başarıyla saldırı düzenledi." açıklamasını yaptı.

Yemen'deki yerel kaynaklar, hava saldırılarının; Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerine yönelik olduğunu ifade etti. Yalnızca birkaç saat süren saldırılara Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın destek verdiği belirtildi. 

HUSİLER SALDIRILARIN KARŞILIKSIZ KALMAYACAĞINI BELİRTTİ

Öte yandan Husiler, Yemen'e yapılan hiçbir saldırının karşılıksız kalmayacağını vurgulayarak, İsrail gemilerini hedef almayı sürdüreceklerini belirtti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.