SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Ukrayna'ya acil uçaksavar füzeleri göndereceğini açıkladı

ABD, Rus füzeleri ve insansız hava araçlarının şiddetli saldırılarına karşı Ukrayna'ya acil olarak güçlü uçaksavar füzeleri göndereceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Ukrayna'ya acil uçaksavar füzeleri göndereceğini açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), işgalci Rusya'nın Ukrayna'nın enerji tesislerine yönelik saldırılarına karşı ülkeye acil olarak güçlü uçaksavar füzeleri göndereceğini duyurdu. Ayrıca Patriot ve Ulusal Gelişmiş Karadan Havaya Füze Sistemi (NASAMS) sevkiyatlarında Ukrayna'ya öncelik verileceğini, diğer müttefiklere yapılacak sevkiyatların erteleneceğini bildirdi.

PATRİOT VE NASAMS FÜZE SİSTEMİ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby 20 Haziran 2024 tarihinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kirby, karadan havaya savunma için kullanılan yüzlerce yeni üretilmiş Patriot ve NASAMS füze sisteminin, diğer ülkelerin füze siparişinden önce Ukrayna'ya gönderilmesine öncelik verileceğini kaydetti. Tayvan ve İsrail'e gönderilmesi planlanan füzelerin bu hareketten etkilenmeyeceğini de vurguladı.

"UKRAYNA'NIN BU KABİLİYETLERE ACİL İHTİYACI VAR"

Ukrayna ile olan ortaklığı ciddiye aldıklarını ifade eden Kirby, "Ukrayna'nın bu kabiliyetlere acil ihtiyacı var. Ancak daha fazlasına acilen ihtiyaç var. ABD, zor ancak gerekli bir karar alarak; yakın zamanda diğer ülkelere gönderilmesi planlanan Patriotların ve NASAMS'ların Ukrayna'ya sevk edilmesini kararlaştırdı." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.