SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Savunma Bakanı Austin'den yardım paketi açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna'ya hızlı bir şekilde teslim edilmek üzere 250 milyon dolarlık bir askerî yardım paketi sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Savunma Bakanı Austin'den yardım paketi açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Lloyd Austin, ülkesinin Ukrayna'ya 250 milyon dolarlık bir askerî yardım paketi sağlayacağını açıkladı.

ABD'DEN SAVAŞ HIZINDA YARDIM

6 Eylül 2024 tarihinde Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'nde gerçekleşen Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısında konuşan Lloyd Austin, “Başkan Biden'ın bugün Ukrayna için 250 milyon dolarlık ek bir güvenlik destek paketi açıklayacağını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum.” dedi.

Söz konusu yardımın Ukrayna'nın bazı ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olacağını söyleyen Austin, silahların “savaş hızında” teslim edileceğinin sözünü verdi.

"UKRAYNA ÖZGÜR DEĞİLSE, DÜNYA DA GÜVENDE OLMAYACAKTIR"

Haziran ayındaki bir önceki toplantıdan bu yana ABD'nin Ukrayna'ya 4 milyar dolardan fazla güvenlik desteği sağlama taahhüdünde bulunduğunu anımsatan ABD Savunma Bakanı, "Eğer Ukrayna özgür değilse, dünya da güvende olmayacaktır.” şeklinde konuştu.

Bugün düzenlenen Ramstein formatındaki 24. Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'nda yaklaşık 50 ülkenin savunma bakanları ve üst düzey askeri yetkilileri Ukrayna'ya yardım ve bunun uluslararası toplum tarafından koordine edilmesi konularını görüşüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.