SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Ukrayna'ya yeni yardım paketi!

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov'un ABD'li mevkidaşı Llyod Austin ile yaptığı görüşmenin ardından, Kıyiv'e 2,3 milyar dolarlık yeni yardım paketi duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'den Ukrayna'ya yeni yardım paketi!

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov 2 Temmuz 2024 tarihinde ABD Savunma Bakanı Llyod Austin ile bir araya geldi. ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) görüşme yapan ikili, bölgesel güvenlik ve iki ülke arasındaki ilişkiyi ele aldı. 

ABD'DEN UKRAYNA'YA YENİ YARDIM PAKETİ

Görüşmede Bakan Austin, ABD'nin Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya yakın zamanda 2,3 milyar dolarlık güvenlik yardımı yapacağını duyurdu. Kıyiv'e (Kiev) tedarik edilecek olan yardım paketinde; tanksavar silahlarının, NASAMS ve Patriot hava savunma füzelerinin yer alacağını belirtti.

UKRAYNA'NIN NATO ÜYELİĞİNE TAM DESTEK

Öte yandan bir sonraki hafta Vaşington'da yapılacak olan NATO Zirvesi'ne işaret eden Austin, ülkesinin Ukrayna'nın NATO üyeliğine yeşil ışık yaktığını, "Ukrayna için NATO üyeliğine giden bir köprü inşa etmek için adımlar atacağız." ifadesiyle aktardı.

ABD'YE TEŞEKKÜR

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov ise yeni yardım paketinin duyurulmasının ardından ABD'ye teşekkür etti. Görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulunan Umerov, "Hava savunması bizim önceliğimiz ve bu toplantının ana odağıdır. Sayın Austin ile şehirlerimizi ve kritik altyapımızı korumak için Ukrayna'ya ek sistemler sağlanması konusunu detaylı olarak görüştük. Yeni bataryaların tedarik edildiğini duyurdukları için Almanya, Romanya ve ABD'ye minnettarız. Bu konuda diğer müttefiklerimizle de sürekli iletişim halindeyiz. Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın (Volodımır Zelenskıy) talimatıyla bu sistemlerin bir an önce Ukrayna'ya ulaşması için aktif olarak çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.