SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den yeni Rusya yaptırımları: Listede Türk şirketler de var

ABD, Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımları aşmaya yardım eden 300 kişi ve şirkete yaptırım uyguladı. Listede Türkiye'den 13 şirket de yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 20:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 21:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'den yeni Rusya yaptırımları: Listede Türk şirketler de var

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımların aşılmasına yardımcı olan 300 kişi ve şirkete yaptırım uyguladı. ABD Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan şirketler arasında Türkiye merkezli kuruluşlar da bulunuyor. 

TÜRKİYE'DEN 13 ŞİRKET

Yaptırım listesinde Türkiye'den Safes Lojistik Ithalat Ihracat Sanayi Ticaret Limited, Expert Machinery Kimyasal Ürünler Ticaret Limited Şirketi, Alptech Makina Sanayi Limited Şirketi, Platform Endüstriyel Gıda İnşaat Elektronik ve Madencilik Dış Ticaret Limited Şirketi, Biyofarmist Medikal Ürünler Dış Ticaret LTD STI, SSGCTM CNC Takım Tezgahları Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Minyon Kesici Takimlar Makine, Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi, Gepa Uluslararasi Ticaret Limited Şirketi, Kamilhan Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi, CPS Proses Kontrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, RMB Yapı İnşaat Taahhut Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Taksan Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Dener İthalat İhracat ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bulunuyor.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yaptırımların Rusya'nın yurtdışından parça ve ekipman temin etme kabiliyetine darbe indirdiğini söyledi.

Bu yıl Amerikalı yetkililer, Rusya'ya ve daha önce kısıtlamaların aşılmasına yardımcı olan ülkelere karşı 2 kez bu kadar büyük ölçekli yaptırımlar uyguladı. 1 Mayıs'ta ABD Maliye Bakanlığı, Rusya'dan 250'den fazla kişi ve tüzel kişiye yaptırım uygulamıştı. Rusya'nın yaptırımlardan kaçınmasına yardımcı olan Çin, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika, Slovakya ve Azerbaycan'dan şirketler de kısıtlamalara maruz kalmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.