SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'de ilk kez Ramazan Bayramı tatil olacak

Amerika Birleşik Devletlerinin Michigan eyaletindeki Dearborn kentinde Ramazan Bayramı'nın ilk günü tatil ilan edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2023 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2023 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'de ilk kez Ramazan Bayramı tatil olacak

Hicri Takvim'e göre İslam dünyasının oruç ibadetini yerine getirdiği Ramazan ayı bugün sona eriyor. Bir ay boyunca nefis terbiyesi için oruç tutuan Müslümanlar yarın Ramazan Bayramı'na kavuşacak. Müslüman nüfusun yoğun olduğu ülkeler 3 günlük Ramazan Bayramı'nı kutlayacak. 

İLK KEZ ABD'DE RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ OLACAK

ABD'de ilk kez Michigan eyaletinde bir belediye, Ramazan Bayramı'nın ilk gününü tatil ilan etti. Michigan'daki Dearborn kenti Belediye Başkanı Abdullah Hammoud yerel basına verdiği demeçte, "İlk defa bir belediye Ramazan Bayramı'nı tatil ilan ediyor ve sizin inancınız da diğerleri gibi resmen tanınmış oluyor. Sanırım bu çok büyük önem arz ediyor" açıklamasını yaptı. 

2021 yılında seçilen Lübnan asıllı Hammoud, Dearborn kentinin ilk Müslüman belediye başkanı olarak tanınıyor. Hammoud açıklamasında Müslüman toplumunun bu bayramda ilk defa, "doğup büyüdüğü bu şehrin bir parçası olduğunu hissedeceğini"  vurguladı

Dearborn kentinde 21 Nisan Cuma günü belediye binası, kütüphane, mahkeme ve resmi kurumlar kapılarını kapatacak. Çalışanlar bir günlüğüne ücretli izinleri kullanabilecek. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.