SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Almanya'ya 5 milyar dolarlık Patriot füze satışını onayladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Almanya'ya 600 adet Patriot füzesi ve ilgili ekipmanları içeren toplam 5 milyar dolar değerindeki satışı onayladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Almanya'ya 5 milyar dolarlık Patriot füze satışını onayladı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Almanya'ya 600 adet Patriot füzesi ve ilgili ekipmanları içeren toplam 5 milyar dolar değerindeki satışı onayladı. Savunma Güvenlik ve İşbirliği Ajansı (DSCA) tarafından yapılan konuya ilişkin açıklamada, “Füzeler, Almanya'nın mevcut ve gelecekteki tehditlerle başa çıkma kabiliyetini iyileştirecek ve ordusunun savunma kabiliyetlerini artıracak. Almanya'nın ulusal ve bölgesel savunmasını iyileştirmenin yanı sıra ABD ve NATO güçleriyle birlikte çalışabilirlik hedefini destekleyecek." ifadeleri yer aldı.

Ayrıca açıklamada Avrupa'daki güvenlik ve istikrarın devamına önemli katkı yapacağı vurgulandı. Satışın Kongre'ye bildirilmesinden sonra 15 gün içinde herhangi bir itiraz gelmemesi durumunda satış işlemi tamamlanmış olacak.

ABD’nin 5 milyar dolarlık tedariki sonucunda Almanya'nın, Ukrayna'ya yüklü miktarda silah sağlamasının ardından azalan stoklarını yeniden doldurması bekleniyor.

ALMANYA, UKRAYNA'YA EN ÇOK DESTEK SAĞLAYAN İKİNCİ ÜLKE 

Almanya, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı topyekun işgal girişiminden bu yana Kıyiv’e en çok destek sağlayan ikinci ülke oldu. Son olarak Almanya, Patriot hava savunma sistemi içeren askeri paket kapsamında Ukrayna'ya üçüncü Patriot hava savunma sistemini ulaştırmıştı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise Almanya'nın Ukrayna'ya hava savunması için 3 Patriot hava savunma sistemi tedarik ettiğini ve diğer ülkelere de Patriot sistemi sağlamaları çağrısında bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.