SON DAKİKA
Hava Durumu

AB çatısı altında gelecek hafta Ukrayna konulu toplantılar gerçekleşecek

Avrupa Birliği çatısı altında gelecek hafta Rus saldırıları altındaki Ukrayna'yı gündeme getirecek savunma ve dışişleri bakanları düzeyinde gayri resmi bir toplantılar gerçekleşecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2023 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2023 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB çatısı altında gelecek hafta Ukrayna konulu toplantılar gerçekleşecek

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Sözcüsü Peter Stano, 26 Ağustos 2023 tarihinde, yaptığı açıklamada haftaya gayri resmi savunma bakanlar toplantısı olacağını duyurdu. Toplantı için İspanya'yı işaret eden Stano, "Toledo yoğun bir hafta için bizi bekliyor" dedi.

TOPLANTIYA UKRAYNA SAVUNMA BAKANI REZNİKOV DA KATILACAK

Rus saldırıları altındaki Ukrayna'yı ana gündemine getirecek toplantıya AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in başkanlık edeceği öngörülüyor. Toplantıya Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov da katılacak. Toplantıda ana gündem maddesinin yanı sıra NATO ve Birleşmiş Milletlerin (BM) küresel ve bölgesel faaliyetleri ile Nijer'deki son durum ele alınacak. 

Öte yandan haftaya Almanya'da Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba'nın katılacağı bir toplantı daha gerçekleştirilecek. Ukrayna Cumhrubaşkanı Volodımır Zelenskıy dün akşamki konuşmasında bu yılın sonbahar ayının Ukrayna için zengin geçeceğini belirtmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.