SON DAKİKA
Hava Durumu

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde can kaybı 43 bini aştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş depremlerinin ardından can kaybı sayısının 43 bin 556'ya yükseldiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2023 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2023 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde can kaybı 43 bini aştı

Türkiye, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleriyle büyük bir şekilde sarsıldı. 11 ilin etkilendiği büyük depremde artçı sarsıntılar devam ederken, can kaybı sayısı da her geçen gün artıyor.

CAN KAYBI SAYISI 43 BİN 556'YA YÜKSELDİ

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından son hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı. Son duruma göre; depremden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Adana, Osmaniye, Kilis ve Elazığ'da toplamda 43.556 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti

"DEPREM 3 HOLLANDA'YI KAPLAYAN BİR ALANI VURDU"

TRT Haber'in Hatay depremleri programında konuşan Bakan Soylu, "Bu dünyanın en büyük depremi" yorumunu yaptı. "Üç Hollanda büyüklüğünde bir deprem" diyen Soylu, depremin 26 bin yıkılan evle karşılaşıldığında yanıt vermek için belirli bir süre gerektiğini ve depremlerin 110 bin kilometrekarelik (42.471 mil kare) bir alanı vurduğunu kaydetti.

Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mart ayı itibarıyla 200 binden fazla konuta başlanacağı duyurusunu hatırlattı. 20 Şubat'ta Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçelerinde meydana gelen 6,5 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerin sarsınntıları devam ediyor. 

ASRIN FELAKETİ: 6 ŞUBAT KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİ

Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 saat 04.17'de merkez üssü Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre uluslararası 4. seviye alarm verildi. Deprem, Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Hatay, Osmaniye, Kilis ve Adana'da şiddetli bir şekilde hissedildi. Ayrıca Suriye'de de hissedilen depremin ardından binlerce kez artçı sarsıntı meydana geldi.

Aynı gün öğleden sonra Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti. 70'ten fazla ülke, arama kurtarma ekibi, teçhizat ve insani yardım gönderdi. Türkiye 7 gün milli yas ilan etti.  Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin artçı sarsıntıları ve  depremleri gerçekleşmeye devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ederken, can kaybı sayısı 43 bini aşmış durumda.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.