SON DAKİKA
Hava Durumu

59. Münih Güvenlik Konferansı başlıyor

59. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı bugün başlıyor. Rusya ve İran yetkililerin davet edilmediği konferansa yoğun katılımın sağlanacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2023 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2023 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
59. Münih Güvenlik Konferansı başlıyor

Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı (MSC) bugün başlıyor. Bu yıl 59. kez düzenlenecek olan konferans, 19 Şubat'a kadar sürecek. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın konfransa çevrimiçi hitap edeceği öğrenildi.

KONFERANSA RUSYA VE İRAN YETKİLİLERİ DAVET EDİLMEDİ

Konferansın ana gündem maddelerinde Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi ve saldırıları ve ABD ile Çin hükumeti arasındaki gerilim yer alacak. Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Christoph Heusgen Bayerischer Hof Otel'de gerçekleşecek konferansa, Rusya ve İran yetkililerin davet edilmediğini vurguladı.

Başkan Heusgen, Moskova'nın Kıyiv'e karşı medeniyet kırılması yaşadığını belirterek, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ve hükumetinin propagandasına konferansta yer verilmemesi" gerektiğini ifade etti. 

KONFERANSA YOĞUN KATILIM SAĞLANACAK

Heusgen konferansa, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda da dahil olmak üzere 40'tan fazla devlet ve hükumet başkanı ile yaklaşık 90 dışişleri ve savunma bakanının katılacağını dile getirdi.

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI ZELENSKIY VİDEO KONFERANSLA KATILACAK

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın konferansa görüntülü olarak katılacağı ve dünya liderlerine hitap edeceği belirtildi.

Ukrayna'dan üst düzey yetkililerin katılacağını söyleyen Heusgen, ABD'den yüksek katılımın olacağını kaydetti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken konferansın ardından Türkiye'ye gelecek. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.