SON DAKİKA
Hava Durumu

29 Kasım Tataristan Bayrak Günü

Tataristan Cumhuriyeti Yüksek Konseyi tarafından 29 Kasım 1991 tarihinde Tataristan bayrağı kabul edildi. O günden bugüne her yıl 29 Kasım Tataristan Bayrak Günü büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2023 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
29 Kasım Tataristan Bayrak Günü

Tataristan Cumhuriyeti Yüksek Konseyi tarafından 29 Kasım 1991 tarihinde Tataristan bayrağı kabul edildi. O günden bugüne her yıl 29 Kasım Tataristan Bayrak Günü büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

1991 yılında Tataristan Bayrağı ve armaları için bir yarışma düzenlendi. Halk sanatçısı Tavil Khaziakhmetov’un tasarımlarından biri 100'den fazla teklif arasından seçilerek 1991 yılında Tataristan parlamentosu tarafından kabul edildi.

Tataristan Bayrağı yeşil, beyaz ve kırmızı olmak üzere 3 renkten oluşuyor. Bayrağın yeşil rengi  yeniden doğuşu ve baharı temsil ediyor. Bayraktaki beyaz renk saflık anlamına gelirken, kırmızı renk ise yaşamın enerjisini ve gücünü simgeliyor. 

Tataristan Bayrak Gününün 32. Yıl dönümü kutlu olsun!

TATARİSTAN BAĞIMSIZLIK GÜNÜ KUTLAMASI YAPACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR

30 Ağustos 1990 tarihinde Tataristan’ın bağımsızlık beyannamesi kabul edildikten sonra o gün Cumhuriyet Bayramı, Bağımsızlık Günü olarak kutlanmaya başlandı. Rusya o günden bugüne Tataristan'ın bağımsızlığını baltalayacak hamlelerde bulunuyor. Tataristan Cumhuriyeti 2021 yılının aralık ayında Rusya tarafından Bölgesel Yönetim Kanunu ile Tataristan Cumhuriyeti'nin Cumhuriyet statüsünü kaldırarak federal bölge statüsü haline getirdi. Cumhurbaşkanı artık diğer federal yönetimler gibi bölge başkanı sıfatı ile konumlanacak.

2021'in kasım ayında Tataristan Devlet Şurası Rusya'nın Tataristan'ın hakkı olan Cumhurbaşkanlığı sıfatının kaldırılması hakkındaki kararı reddetse de Rusya ve Putin hükumeti kararı umursamayarak Tataristan'ın "Cumhuriyet" sıfatını ellerinden aldı.

30 Ağustos Türkiye için Zafer, Tataristan için ise Bağımsızlık Günü olarak kutlanmaya devam ediyor ve Tataristan'ın yeniden Bağımsızlığını alarak Cumhuriyet olarak bayrağını astığı gün yeniden bir Bağımsızlık Günü kutlaması yapacağı gün bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.