SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'dan gelen arama kurtarma ekipleri ülkelerine döndü

Ukrayna'dan gelen arama kurtarma ekipleri, Türkiye'deki görevlerini tamamlayıp ülkelerine döndü.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2023 22:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2023 22:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'dan gelen arama kurtarma ekipleri ülkelerine döndü

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde 6 Şubat 2023'te 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Ukrayna, işgalci Rusya’nın bir senedir süren topyekun işgal saldırılarına rağmen Türkiye’ye yardım göndermeyi ihmal etmedi.

Ukrayna, deprem felaketinin sonuçlarının üstesinden gelmek için Türkiye’ye 87 kişilik arama kurtarma ekibi, 16 özel araç, 2 uçak gönderdi. Havayolu ile gelen ilk ekip, Hatay'daki arama kurtarma çalışmalarında aktif olarak yer aldı. Deprem felaketinin ardından enkaz çalışmalarına müdahale etmek için özel araçlarla karayolundan gelen ikinci ekip de deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerinde aktif olarak görev aldı.

"TÜRK TOPLUMUNUN UKRAYNA İÇİN NASIL SEFERBER OLDUĞUNU HATIRLIYORUZ"

Ukrayna Acil Durumlar Servisi Arama Kurtarma Ekibi, deprem bölgesindeki görevlerini tamamlayarak bugün itibarıyla ülkelerine döndü. Ukrayna ekibinin Türkiye'den ayrılmasına ilişkin Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar Twitter hesabından şu ifadeleri paylaştı:

"Arama kurtarma ekiplerimiz Türkiye'deki görevlerini tamamladılar. Ukraynalıları kurtarmak için evine dönüyorlar. Çünkü savaş devam ediyor.
Türk toplumunun bir yıl önce Ukrayna'ya destek için nasıl seferber olduğunu hatırlıyoruz.  Biz de tüm kalbimizle Türkiye'ye yardım etmeye çalışıyoruz. 
Arama kurtarma desteğinin yanı sıra, Ukraynalılar şu anda aktif olarak depremzedeler için insanı yardım toplamaya devam ediyor."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.