SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye’de görev yapan Ukraynalı arama kurtarma ekibi ödüllendirildi

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinden sonra arama kurtarma çalışmalarına katılan Ukraynalı arama kurtarma görevlileri ödüllendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2023 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2023 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye’de görev yapan Ukraynalı arama kurtarma ekibi ödüllendirildi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde 6 Şubat 2023'te 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremler tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Ukrayna, işgalci Rusya’nın bir senedir süren topyekun işgal saldırılarına rağmen Türkiye’ye yardım göndermeyi ihmal etmedi. Ukrayna, deprem felaketinin sonuçlarının üstesinden gelmek için Türkiye’ye 87 kişilik arama kurtarma ekibi, 16 özel araç, 2 uçak gönderdi. 

Ukrayna Acil Durumlar Servisi yönetimi, Türkiye’de yaşanan şiddetli depremlerin ardından yapılan arama kurtarma çalışmalarında üstün performans sergileyen arama kurtarma görevlilerini ödüllendirdi. Ödül törenine Ukrayna Acil Durumlar Servisi Başkanı Sergiy Kruk, Ukrayna Acil Durumlar Servisi Başkan Yardımcısı Maksım Grıtsayenko, Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere katıldı. Büyükelçi Güldere, kurtarma ekibine bir minnettarlık göstergesi olarak Türkiye ve Ukrayna halkları arasındaki dostluğu sembolize eden bir resim hediye etti.

Ödül töreni sırasında 48 kurtarma görevlisine onur belgesi takdim edildi.

"KARDEŞ HALKLAR HER ZAMAN YARDIMIMIZA GÜVENEBİLİR"

Ödül töreninde konuşan Ukrayna Acil Durumlar Servisi Başkanı Kruk, “Siz tüm dünyaya, ülkemizdeki durumun çok zor olmasına, savaş nedeniyle büyük sınavlardan geçmemize rağmen kardeş halkların her zaman yardımımıza güvenebileceğini gösterdiniz. Her biriniz, ‘Dost acı günde belli olur’ atasözünün doğru olduğunu eylemlerinizle kanıtladınız.” dedi.

UKRAYNA'NIN TÜRKİYE'YE VERDİĞİ DESTEK ÇOK ANLAMLI

Öte yandan Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere yaptığı konuşmada, 2021’den bu yana Ukrayna’nın Türkiye’ye zor durumda ikinci kez yardım eli uzattığını belirterek, savaşın devam ettiği ve arama kurtarma görevlilerine her zaman ihtiyaç duyulan bir ülkeden böyle yardımın gelmesinin çok anlamlı olduğunu vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.