SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'de depremin ardından dördüncü seviye alarm verildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün 04.17'de meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulundu. Soylu, 4. seviye alarm verildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2023 08:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'de depremin ardından dördüncü seviye alarm verildi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde bu sabah 04.17'de meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem çok sayıda ili vurdu. Birçok ilde ağır hasar meydana gelirken; ilk belirlemelere göre, 76 kişinin hayatını kaybettiği ve 440 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu ana kadar 6.0 büyüklüğünün üzerinde 6 deprem var ve en büyüğü 6,6. Bir tanesi de Nurdağı'nda oldu" bilgisini verdi.

TÜRKİYE DÖRDÜNCÜ SEVİYE ALARMDA

Bakan Soylu birçok ilde hissedilen depreme ilişkin şunları söyledi:

"Çok yerden ihbar geliyor. Şu anda arama kurtarma ekiplerimiz bölgelere sevk edildi. Kargo uçaklarımız hazırlanıyor ve bölgelere sevk edildi. İlk işimiz arama kurtarma çalışmalarını yapmak. Bunun için de bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Dördüncü seviye uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır. Bu açıdan şu andaki son durumumuz bu"

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) üzerinden vatandaşlara belirli aralıklarla bilgi verileceğini vurgulayan Soylu, "Biz hepimiz bakan arkadaşlarımızla paylaştık. Hepimiz yani depremin etkilediği bütün illere, vilayetlere bütün arkadaşlarımızla beraber geçmiş olacağız, geçeceğiz" dedi.

"CEP TELEFONLARIYLA HATTI MEŞGUL ETMEYİN"

Soylu can kaybı ve yıkım sayısı konusunda net bir bilgi verilemeyceini, enkaz çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Soylu sözlerine şunları ekledi:

"Bazı yerlerde ciddi trafik sıkışıklıkları söz konusu. Öncelikle ambulans ve arama kurtarma ekiplerine yol açabilmek için vatandaşlarımızın bulunduğu yerlerde araçları hareket ettirmemeleri önemli. Cep telefonları konusunda tüm Türkiye’de vatandaşlarımızdan tek bir isteğimiz var, cep telefonlarını deprem bölgesi haricinde kullanmamaları ve hatları meşgul etmemeleri. Özellikle sosyal medyada dezenformasyonlar bu saatte hem yanıltıcı hem de meşgul edici ve milletimizi üzen bir noktaya getirmektedir"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.