SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk vatandaşlardan Ukrayna ekibine teşekkür

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türk vatandaşları, enkaz bölgelerindeki çalışmalara katılan Ukrayna arama kurtarma ekibini takdir etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2023 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2023 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk vatandaşlardan Ukrayna ekibine teşekkür

Ukrayna, toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı için Rusya'ya karşı direnmeye devam ediyor. Rus saldırıları altındaki Ukrayna, işgalcileri püskürtürken aynı zamanda Türkiye'nin depremden etkilenen vatandaşlarının yaralarını sarmaya çalışıyor. Deprem felaketinin ardından Ukrayna Cumhrubaşkanı Volodımır Zelenskıy, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak baş sağlığı dilemişti. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Başkan Erdoğan'a, Türk halkına ve Türkiye'deki depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyor tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu zor zamanda Türk halkının yanındayız. Afetin sonuçlarının üstesinden gelmek için gerekli yardımı sağlamaya hazırız" ifadelerini kullanmıştı. 

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yardıma koşan Ukrayna ekipleri takdir topladı.

UKRAYNA ARAMA KURTARMA EKİBİ TÜRKİYE'DE TAKDİR TOPLADI

Bu kapsamda Ukrayna, adeta can pazarının yaşandığı Kahramanmaraş ve Hatay'daki afetzedelerin enkazdan çıkarılması için arama kurtarma ekibi gönderdi. Türk vatandaşlar, Kahramanmaraş'a giden Ukrayna arama kurtarma ekibinin konvoyuna büyük ilgi gösterdi. Ukrayna doğal afet ekibi konvoyuna seslenen vatandaşlardan biri "Teşekkürler Ukrayna!" diye bağırırken bir başka vatandaş video çekerek, "Arkadaşlar, bunlar da savaşta oldukları halde Türk kardeşlerine yardıma gelen Ukraynalı itfaiye erleri, itfaiye arkadaşlarımız. Özverilerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARDAN UKRAYNA'YA TEŞEKKÜR

Öte yandan bir başka vatandaş, "Arkadaşlar Ukrayna savaş bölgesini bırakıp Türkiye'ye yardıma gelmiş. Kendilerine teşekkür etmek için yolda durduk. Gerçekten baya bir ekip olarak da gelmişler. Biz unutmayacağız bunu, Türkiye vatandaşları olarak. Ukrayna'ya teşekkür ediyoruz, sağ olsunlar var olsunlar" ifadeleriyle mutluluğunu gösterdi ve teşekkür etti. 

Ukraynalı ekip, arama kurtarma çalışmalarına son hızıyla devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.