SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Ocakları Bölge İstişare Toplantısı Denizli’de gerçekleşti

Türk Ocakları Genel Merkez Yönetim Kurulunun şubelerle bir araya geldiği bölge toplantılarının bir yenisi daha Türk Ocakları Denizli Şubesinin ev sahipliğinde icra edildi. Bölge toplantısına 15 şubeden başkan ve yönetim kurulu üyeleri iştirak etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 23:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Ocakları Bölge İstişare Toplantısı Denizli’de gerçekleşti

Türk Ocakları Genel Merkezi adına Genel Başkan Prof. Dr. Mehmet Öz, Genel Sekreter Prof. Dr. Emrah Şenel, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Asım Mutlu ve Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Aziz Kamil Yılmaz’ın katıldığı Türk Ocakları Bölge İstişare Toplantısı, 19 Ekim 2024 tarihinde Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan toplantıda, açılış konuşmasını ev sahibi Türk Ocakları Denizli Şubesi Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok yaptı. Ardından oturumu yönetmek üzere söz alan Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Türk Ocaklarının tarihten bugüne misyonu ve vizyonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Öz, Türkiye Cumhuriyeti’nde gündemi meşgul eden güncel problemler başta olmak üzere Ocak faaliyetlerine ilişkin görüşlerini belirtti. Prof. Dr. Öz, özellikle anayasa tartışmaları hususunda Türk Ocakları Genel Merkezi ve şubelerinin net tavrını bir kez daha ifade etti. Türk Ocakları Genel Başkanı, anayasanın ilk 4 maddesi ve 66. maddede ortaya konulan esaslar ile milli egemenliğe dayalı üniter yapıya vurgu yaptı.

Bölge İştişare Toplantısının devamında Prof. Dr. Emrah Şenel, toplantıya katılan şube başkanlarına birer birer söz verdi. Şube başkanları, ocaklarda yapılan faaliyetler ile yeni dönemde yapılması planlanan etkinlikler hakkında bilgi verdi. Başkanlar, Türk halkını yakından ilgilendiren sosyal, siyasi ve kültürel meselelerdeki görüşlerini, çözüm önerilerini ve Türk Ocaklarının atması gereken adımları ifade etti.

Karşılıklı görüş alışverişiyle devam eden toplantıda; dış politikadaki gelişmeler, Türk halkını yakından ilgilendiren sosyal ve kültürel sorunlar, sığınmacı meselesi ve Türk Ocaklarının faaliyetleri gündemin öne çıkan başlıkları arasında yer aldı. Türk Ocaklarının, “çözüm” veya “açılım” adı altında yeniden gündeme gelmesi muhtemel ve Türk milletini zafiyete düşürecek her türlü adımın karşısında olacağı ifade edildi. Toplantıda katılımcılara hitap eden Türk Ocakları Denizli Şubesi Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok, Denizli’nin bir asır önceki Türk Milli Mücadelesinin sembol şehirlerinden birisi olduğunu vurguladı. Temelini Türk Milliyetçiliği fikrinin oluşturduğu Türk Ocaklarının bugün de güçlü bir şekilde varlığını sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Tok, Türkiye Cumhuriyeti’nin de içinde bulunduğu Türk dünyasının genişlemeye ve büyümeye devam ettiğini ve gelecek adına ümitvar olunması gerektiğini kaydetti.

Denizli’de gerçekleşen Bölge İştişare Toplantısı’nın ardından Türk Ocakları Genel Merkezi ve şube başkanlarından oluşan heyet, Türk Ocakları Denizli Şubesinin yer aldığı tarihi konağı ziyaret etti. Ocak bahçesindeki havuz başında tanışma, sohbet ve görüş alışverişinde bulunuldu. Bölge toplantısı, fotoğraf çekimi ile sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.