SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Kızılay, Afganistan'a yardım elini uzattı

Türk Kızılay, Afganistan'a yardım elini uzattı

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2022 22:53
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2022 22:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Kızılay, Afganistan'a yardım elini uzattı

Türk Kızılay Genel Müdürü Kerem Kınık, üç günlük Afganistan ziyareti için 4 Şubat 2022'de Kabil'e geldi. Afgan Kızılayı Başkan Vekili Maulvi Matiul Haq Khalis, Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay ve diğer bazı üst düzey yetkililer tarafından karşılandı.

Türk Kızılay Genel Müdürü Kerem Kınık, Kabil Uluslararası Havalimanı'nda gazetecilere verdiği açıklamada, "Afgan halkının yanındayız. Afganlar gururlu insanlar ve yakında mevcut durumu atlatacaklar" dedi. Kınık, Afganistan'daki mevcut insani durumu yakından izlemek ve insani yardımları artırmak için çalışmak üzere Afgan Kızılayı'nın daveti üzerine Afganistan'a geldiğini ifade etti.

Afgan Kızılayı Vekili Maulvi Matiul Haq Khalis, Kabil Uluslararası Havalimanı'nda gazetecilere verdiği açıklamada, "Türkiye'yi Afgan halkıyla omuz omuza durmaya ve yardım eli uzatmaya çağırıyoruz" dedi. Afgan halkının ekonomik durumunu iyileştirmek için Türk Kızılayı ve Uluslararası Federasyon ile birlikte çalıştığını ve Afganistan'a yardım kapısının açık kalması için çalışacağını sözlerine ekledi.

TÜRKİYE'NİN İYİLİK TRENİ AFGANİSTAN'DA

Üç günlük ziyaret sırasında yetkililerin Afganistan'daki insani durumu gözden geçireceklerini ve Afganistan'a yardım cezbetmek için çalışacaklarını ekledi. Üç günlük gezi sırasında Kabil'deki Taliban yetkilileriyle de görüşeceklerini söyledi. 27 Ocak'ta Ankara'dan yola çıkan 750 ton insani yardım malzemesi taşıyan tren, Türkmenistan sınırında bulunan Turgundi Sınır Kapısı üzerinden Afganistan'a giriş yaptı. ​​​​Türkiye, İran, Türkmenistan topraklarından geçerek Afganistan'a ulaşan İyilik Treni, 4 bin 168 kilometre yol kat etti.

Turgundi Sınır Kapısında yapılan törene Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay, AFAD, Türk Kızılay, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) yetkilileri ile Taliban yönetiminin Herat Valisi Mevlana Nur Ahmed İslamcar, Herat Belediye Başkanı Hayatullah Muhacir ve Afgan Kızılay yetkilileri katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.