SON DAKİKA
Hava Durumu

Taliban, vitrin mankenlerinin kafasını koparıyor

Taliban yönetimi, vitrinlerdeki cansız mankenlerin kafasının koparılması için talimat verdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2023 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2023 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Taliban, vitrin mankenlerinin kafasını koparıyor

Afganistan'da Taliban'ın İyiliği Emredip Kötülüklerden Sakındırma Bakanlığı, vitrinlerde cansız mankenlerin kafasının koparılması için talimat verdi. Başkent Kabil'de AP'ye konuşan bir mağaza çalışanı satışların yarı yarıya düştüğünü belirterek, "İnsanlar daha ziyade karnını doyurmayı yiyecek bulmayı ve hayatta kalmayı düşünüyor" dedi.

Afganistan'ın baskıcı Taliban yönetimi yasaklarıyla gündemdeki yerini koruyor. Daha önce, kız çocuklarının eğitim hakkına karşı gelen yönetim, yeni bir skandala daha imza attı. Bu kez de Taliban'ın İyiliği Emredip Kötülüklerden Sakındırma Bakanlığı tarafından cansız mankenlerinin kafasının koparılması için talimat verildi. Bakanlık mankenlerin put gibi durmasını sebep olarak gösterdi.

APAP

"İNSANLAR ARTIK HAYATTA KALMAYI DÜŞÜNÜYOR"

Mağaza çalışanları ise bu uygulamanın satışlarını engelleyeceğini belirterek, çareyi cansız mankenlerin kafasını örtmede buldu. Taliban yönetimi ise kısıtlı uygulamaya izin verdi. Başkent Kabil'de Meryem Lisesi Caddesindeki bir mağaza çalışanı ABD merkezli haber ajansı Associated Press'e (AP) satışlarının yarı yarıya düştüğünü vurgulayarak, "Düğün, abiye ve geleneksel kıyafetler satın almak artık insanlar için öncelik değil. İnsanlar daha ziyade karnını doyurmayı yiyecek bulmayı ve hayatta kalmayı düşünüyor" dedi.

"VİTRİNDE HAKLARINDAN MAHRUM BIRAKILMIŞ BİR AFGAN KADIN GÖRÜYORUM"

Bir başka mağaza çalışanı ise ahlak polislerinin mağazaları gezip kararın uygulanıp uygulanmadığını kontrol ettiğini söyledi. Meryem Lisesi Caddesinden geçen bir kadın AP'ye şu ifadeleri sarf etti:

"Onları gördüğümde, bu mankenlerin de hapsedildiğini hissediyorum ve içimi bir korku kaplıyor. Bu vitrinlerin arkasında kendimi, tüm haklarından mahrum bırakılmış bir Afgan kadını görüyormuşum gibi hissediyorum."

AP

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.