SON DAKİKA
Hava Durumu

Şuşa ile Kayseri kardeş şehir olacak

Şuşa ile Kayseri kardeş şehir olacak

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2022 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2022 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Şuşa ile Kayseri kardeş şehir olacak

Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla Türkiye’nin Kayseri şehri ve Azerbaycan'ın Şuşa şehri arasında "kardeş şehir" protokolü imzalandı. İmza törenine, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve Şuşa'dan gelen heyet katıldı.

Azerbaycan’ın 44 günlük mücadelesi ile işgalden kurtarılan Şuşa kenti ile Türkiye’nin Kayseri şehri arasında “Kardeş Şehir” protokolü imzalandı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi için, sanayi, ticaret ve kültürel alanlar başta olmak üzere ilişkilerin çok yönlü olarak güçlendirilmesi kapsamında Şuşa ile kardeş şehir protokolü imza törenine katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, başkanlık makamında düzenlenen programda, Şuşa ile Kayseri olarak aynı anlayışla bunu sürdürmek için çalışacaklarını belirtti. Büyükkılıç, “Can Azerbaycan’ımızın kültür başkenti olan Şuşa şehrimizin kıymetli valisine, yine bir kültür merkezi olan Kayseri’mize hoş geldiniz diyorum. Birlikte, kardeş olma anlayışı içerisindeki yaklaşımlardan dolayı değerli valimize, belediye meclisimize ve belediye başkanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Büyükelçimize, Kayseri Valimize, Melikgazi, Kocasinan ve Hacılar ilçe belediye başkanlarımıza teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz” dedi.

“KARDEŞLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

Şuşa Valisi Maftun Abbasov ise bu protokolün kendileri için özel bir anlam ifade ettiğini kaydetti. Abbasov, "44 günlük vatan savaşının ardından işgalden kurtulan Şuşa şehri tek bizim değil, bütün Türk dünyasının kültürel başkenti olarak seçildi. Şuşa ile Türkiye’nin en kadim şehirlerinden biri olan Kayseri ile bugün kardeş şehir protokolünü imzaladığımız için mutluyuz. Bundan sonra da kardeşliğimiz daim olsun." ifadelerini kullandı.”

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov da Kayseri'nin Türkiye’nin özel bir bölgesi olduğunu ifade ederek, "Azerbaycan ordusunun kurulmasında, Şuşa'nın özgür olmasında, Karabağ’ın azad olunmasında Kayserililerin de hakkı ve zahmeti var. Şuşa'nın da Kayseri ile kardeşler protokolü imzalaması, bu iki şehrin yakından ilişkilerinin kurulması çok önemli. Manevi bir manası var. Hayırlı, uğurlu olsun." değerlendirmesinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.