SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonya, askeri güçlerinin komutasını birleştiriyor

Son dönemlerde savunma alanında tedbirlerin ve düzenlemelerin artırıldığı Polonya'da askeri güçlerin komutası birleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2023 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2023 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonya, askeri güçlerinin komutasını birleştiriyor

Polonyalı yetkililer, Ukrayna'daki savaş ve Rus paralı asker şirketi Wagner'in Belarus'a yerleştirilmesinin ardından yükselen güvenlik kaygıları nedeniyle sınır güvenliğinin artırılacağını bildiriyor. Son dönemlerde savunma alanında sık sık güvenlik tedbirlerine ilişkin düzenlemelerin getirildiği Polonya'dan askeri güçlerin komuta sisteminin değiştirileceğine ilişkin yeni bir açıklama geldi. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, bugün başkent Varşova'da düzenlenen subayların general ve amiral rütbelerine terfi töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

POLONYA'DA ASKERİ GÜÇLERİN KOMUTASI BİRLEŞTİRİLECEK

Cumhurbaşkanı Duda, komuta sisteminin standartlaştırılmasına ihtiyaç olduğunu ifade etti. Duda, "Son aylarda ortaya çıkan sonuç, komuta sisteminin birleştirilmesine duyulan güçlü ihtiyaçtır." dedi.

Yakın zaman içinde yapılacak değişiklik önerilerinin bir sonucu olarak, birleşik kuvvetler komutanlığı kurulacağını belirten Duda, bu komutanlığın Cumhurbaşkanı tarafından denetleneceğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.