SON DAKİKA
Hava Durumu

Lukoil'in eski üst düzey yöneticisi Alexander Subbotin öldü

Lukoil'in eski üst düzey yöneticisi Alexander Subbotin öldü

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2022 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2022 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Lukoil'in eski üst düzey yöneticisi Alexander Subbotin öldü

Rus petrol devi Lukoil'in eski genel müdürü ve milyarder Alexander Subbotin, tedavi amacıyla gittiği şamanın verdiği kurbağa zehri ile öldü. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminden bu yana Rus oligarklar, esrarengiz bir şekilde hayatını kaybetmeye devam ediyor.

Rus enerji sektörünün önde gelen isimleri bir bir hayatını kaybediyor. Medyaya yansıyan olay, Mytishchi'de, yerel şaman Magua'nın evinde meydana geldi. Subbotin'in yıllardır devamlı gittiği şamanın tedavisinin ardından kalbi sıkıştı. Daha sonra çift ambulansı ve aynı zamanda polisi aradılar ancak Subbotin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

LUKOİL'İN ESKİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİYDİ

Subbotin, Rus petrol şirketi Lukoil Trading House LLC'nin eski yönetim kurulu üyesiydi. Daha sonra, üst düzey yönetici, Finlandiya sınırına yakın Vysotsk şehrinde New Transport Company'nin (NTC) sahibi oldu. Ardında milyarlarca dolarlık bir servet bırakan Subbotin'in ölümü araştırılıyor.

GAZPROM'UN DÖRT ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİ ART ARDA ÖLDÜ

Rusya'nın Ukrayna'ya işgal girişimi başlatmasının ardından Gazprom'un dört yöneticisi yaşamını yitirmişti. Bu isimler;  Leonid Shulman, Alexander Tyuyakov, Vladislav Avayev ve Mikhail Watford.

Rusya’nın büyük petrol şirketleri ile bir şekilde ilişkisi olan oligarkların peş peşe yaşamını yitirmesi akıllara, "Kremlin'in bu konuda bir parmağı var mı?" sorusunu getiriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.