SON DAKİKA
Hava Durumu

Letonya Meclisi, 9 Mayıs Zafer Günü'nü yasakladı!

Letonya Meclisi, Sovyetler Birliği'nin kendi zaferini parlatmak için öne sürdüğü ve Rusya'da da devam eden 9 Mayıs Zafer Günü etkinliklerini yasakladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2023 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2023 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Letonya Meclisi, 9 Mayıs Zafer Günü'nü yasakladı!

Letonya Meclisi, 9 Mayıs Zafer Günü’nü yasaklayan bir yasa kabul etti. Meclis, "9 Mayıs'ta belirli halka açık etkinliklerin yasaklanması hakkında" yasayı tek oturumda kabul etti.

Meclis, sadece Rusya’nın kutladığı 9 Mayıs yerine Avrupa’nın ortak kutladığı 8 Mayıs tarihini merkeze aldı.

Letonya Meclisi’nde 79 milletvekili yeni yasa için lehte oy kullandı. Letonya Meclisi tarafından ivedilikle kabul edilen kanun, yayımlandığı gün yürürlüğe girecek.

Letonya Meclisi İnsan Hakları ve Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Ieva Brante kararın ardından, "9 Mayıs'ın toplumun belirli bir kesimi tarafından totaliter ve işgalci rejimleri yüceltmek için kullanılan bir gün olduğunu herkes biliyor ve değerlerimizi baltalayan, toplumu bölen, askeri saldırganlığı yücelten, sahtekarlıkları ön plana çıkaran olayların önlenmesi hepimizin çıkarınadır” dedi.

Kabul edilen yeni yasa, Ukrayna halkıyla dayanışmayı ifade etmek ve Rus saldırganlığı sonucunda Ukrayna'da acı çeken ve ölenlerin anısını onurlandırmak için 9 Mayıs'ta etkinlikler düzenlenmesine izin verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.