SON DAKİKA
Hava Durumu

Kosova, Bayraktar TB2 SİHA satın aldı!

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Kosova'nın Bayraktar TB2 satın aldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2023 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2023 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kosova, Bayraktar TB2 SİHA satın aldı!

Kosova Başbakanı Albin Kurti, 16 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye’den satın alınan Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarını (SİHA)  tanıttı. Başbakan Kurti, Kosova Savunma Bakanı Armend Mehaj ve Kosova Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Bashkim Jashari ile insansız hava araçlarının tutulduğu hangara giderek incelemelerde bulundu. 

KOSOVA BAŞBAKANI ALBİN KURTİ:  TÜRKİYE'DEN SATIN ALDIĞIMIZ BAYRAKTAR TB2 SİLAHLI İNSANSIZ HAVA ARAÇLARINI ORDUMUZUN CEPHANELİĞİNE EKLEDİK

Kosova Başbakanı Kurti, Kosova ordusunun envanterine giren Bayraktar TB2'ler ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Kurti, “Hükumet olarak Türkiye'den satın aldığımız Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını ordumuzun cephaneliğine ekledik! İki yıllık iktidarımızda asker sayısını yüzde 80'in üzerinde, ordu bütçesini ise yüzde 100'ün üzerinde arttırdık. Kosova artık her zaman gurur duyduğundan daha da güvenli! Kosova Güvenlik Kuvvetleri (KSF) Komutanı Korgeneral Bashkim Jashari ve Savunma Bakanı Armend Mehaj ile insansız hava araçlarının kullanımına ilişkin eğitimi tamamlayan subayları tebrik ettik” dedi.

BAYKAR TEKNOLOJİ, MAYIS AYINDA KOSOVA'YA 5 BAYRAKTAR TESLİM ETTİ

Baykar Teknoloji, Kosova tarafından 2022 yılının son aylarında sipariş edilen Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının 5 adetini, 6 Mayıs 2023 tarihinde Kosova’ya teslim etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.