SON DAKİKA
Hava Durumu

Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 40 bini aştı

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 40 bin 642 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2023 21:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2023 21:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 40 bini aştı

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 40 bin 642 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Sezer, AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Depremlerin 11 il ve 10 bine yakın mahallede etkili olduğunu ifade eden Sezer, şu ana kadar 5 bin 700'ün üzerinde artçı sarsıntının meydana geldiğini belirtti.

13. GÜNDE KURTARILANLAR OLDU: CAN KAYBI 40 BİNİ AŞTI

Sezer, deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Büyük bir hassasiyetle yürütülen arama kurtarma çalışmalarında bugün yine sevindirici haberlerle karşılaştık. 13'üncü günde canlı kurtulan vatandaşlarımız oldu. O bizlere hem ümit verdi hem de sevindirdi. Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısında artış var. Bugün itibarıyla 40 bin 642 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda." 

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK Mİ?

Arama kurtarma çalışmalarında büyük oranda sona gelindiğini ifade eden Sezer, şunları kaydetti:

"Hatay'da dün 200 kadar binada arama kurtarma çalışması yapılıyordu. Bugün 98'e düşmüş durumda ve yarın itibarıyla burada da büyük oranda sona gelmiş olacağız. Yine aynı şekilde Kahramanmaraş'ta 19 binamız kalmış durumda. Burada da Ebrar Sitesi de dahil olmak üzere çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah sona yaklaşacağız. Yine Adıyaman'da da çalışmalar Çınar Sitesi'nde devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları yarın akşam itibariyle büyük oranda sonlandırılmış olacak. Belki birkaç binada çalışmalara devam edilecek ama büyük oranda sonlandırılmış olacak."

80 ÜLKEDEN 11 BİNİ AŞKIN KİŞİLİK ARAMA KURTARMA EKİBİ TÜRKİYE'DE İDİ 

Sezer, 80 ülkeden 11 bin 488 kişilik uluslararası arama kurtarma birliklerinin geldiğini belirterek ekiplere teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.