SON DAKİKA
Hava Durumu

İki il dışında arama kurtarma çalışmaları sona erdi

Türkiye'yi sarsan deprem felaketinde iki hafta geride kaldı. Kahramanmaraş ve Hatay dışındaki illerde arama kurtarma çalışmaları sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2023 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2023 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İki il dışında arama kurtarma çalışmaları sona erdi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, bugün Kahramanmaraş merkezli deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. AFAD Başkanı Sezer, Kahramanmaraş ve Hatay dışındaki illerde arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını aktardı.

10 ili vuran deprem felaketinde Kahramanmaraş ve Hatay dışındaki illerde arama kurtarma faaliyetlerinin sona erdiğini kaydeden Sezer, "14 bin iş makinesi bölgede. 270 bini aşkın personel vardı, halen 250 bin toplam personel bulunmaktadır. İllerin büyük bölümünde arama kurtarma tamamlandı. 40 bin 689 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti" değerlendirmesini yaptı.

AFAD: CAN KAYBI 40 BİN 689

Yunus Sezer, Türkiye'yi sarsana asrın deprem felaketinde 40 bin 689 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

TÜRKİYE'Yİ YASA BOĞAN DEPREM FELAKETİ

Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki yıkıcı bir depreme uyandı. Gece saat 04.17'de meydana gelen deprem Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Osmaniye, Kilis, Adana, Adıyaman ve Malatya olmak üzere 10 ilde şiddetli bir şekilde hissedildi. Depremin ardından aynı gün içinde saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yeni bir deprem daha meydana geldi. Altı binin üzerinde artçı sarsıntı yaşayan Türkiye'nin güneydoğusu acı bir bilanço ile karşı karşıya kaldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.