SON DAKİKA
Hava Durumu

Hatay'da bir depremzede, 167 saat sonra enkazdan yürüyerek çıktı

Hatay'da bir vatandaş, ilk depremden tam 167 saat sonra enkazdan çıktı. Şahsın enkaz altından yürüyerek çıkması herkesi şaşırttı.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2023 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2023 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hatay'da bir depremzede, 167 saat sonra enkazdan yürüyerek çıktı

Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma ekipleri yoğun çalışmalara devam ediyor. Son yüzyılın en büyük depremi olarak kaydedilen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Pazarcık ile Elbistan merkezli depremlerde can kaybı sayısı 30 bine yaklaştı. Umudunu kaybetmeyen vatandaşlar yakınlarının sağ bir şekilde çıkarılması için deprem enkazı önünde bekliyor. 

167 SAAT SONRA ENKAZDAN YÜRÜYEREK ÇIKTI

Hatay Antakya'da depremde yıkılan binalardan birinde enkaz altında kalan vatandaş, tam 167 saat sonra kurtarıldı. Vatandaş ekiplerin yardımıyla enkazdan çıktıktan sonra ayağa kalkarak kurtarma görevlilerine sarıldı.

167 saat sonra bu kadar dinç ve sağlıklı olması herkese hayrete düşürürken, vatandaşın kurtarıldığı anlara ait görüntüler de sosyal medyada gündem oldu.

170. SAATTE GELEN MUCİZE

Öte yandan, ilk depremden 170. saat sonra da arama kurtarma çalışmaları sonucunda sağ çıkarılan kişiler bulunuyor. Yıkıcı deprem sonrasında arama kurtarma çalışmalarına devam eden AFAD, Türk Kızılayı, sivil toplum kuruluşları ve dünyadan gelen arama kurtarma ekipleri gelen ses üzerine Hatay'ın merkez ilçesi Antakya’da bir canı daha kurtardı.

Saatlerce enkaz altında kalan 42 yaşındaki Habib isimli kişi 170. saatin ardından kurtarıldı. Ekiplerin enkazdan çıkardığı vatandaş hastaneye kaldırıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.