SON DAKİKA
Hava Durumu

Güney Kore Meclisinden Türkiye'deki depremzedelere yardım eli

Güney Kore Ulusal Meclisi, milletvekillerin Türkiye'deki depremzedelere maaşının yüzde 3'ünü bağışlanması kararını onayladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2023 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2023 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Güney Kore Meclisinden Türkiye'deki depremzedelere yardım eli

Dünyanın pek çok ülkesi, Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerde afetzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor. Türk dünyası başta olmak üzere 70'in üzerinde ülke, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından Türkiye'deki enkaz çalışmalarına da destek veriyor. 

GÜNEY KORELİ MİLLETVEKİLLERİ, MAAŞLARININ YÜZDE ÜÇÜNÜ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLAYACAK

Doğal afet ekibi gönderen Güney Kore'den bir yardım daha geldi. Güney Kore haber ajansı Yonhap'a göre milletvekilleri, Türkiye'ye destek vermek için maaşlarını bağışlayacak. Güney Kore Ulusal Meclisi milletvekillerinin maaşlarının yüzde 3'ünü Türkiye'deki depremzedelere bağışlamak üzere aldığı kararı onayladı. 

Kararda, iki ülkedeki arama kurtarma ve restorasyon çalışmalarının desteklenmesi, deprem bölgesindeki Koreli göçmenler, öğrenciler ve turistler için güvenlik önlemleri alınması, depremzedeleri desteklemek için milletvekilleri maaşlarının yüzde 3'ünün bağışlanması yer alıyor. 

Meclis Genel Oturumu'nda karara, 229 milletvekilinden 228'si onay verdi.

GÜNEY KORE'DEN DEPREM BÖLGELERİNE YARDIM

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından seferberlik talimatı vermişti. Türkiye'ye doğal afet ekibi gönderen Güney Kore, 150 çadır ve 2 bin 200 battaniyeyi 16 Şubat'ta askeri uçakla yollayacağını; 29'u bir haftada olmak üzere toplam 372 sağlık çalışanının deprem bölgelerine gönderileceğini duyurmuştu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.