SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı, Kuzey Kafkasya halklarını Rusya Federasyonundan ayrılmaya çağırdı

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Rusya'da olası Putin yönetiminin düşmesinin ardından Kafkasya'da yaşanacak değişimlere ilişkin açıklamalar yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2023 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2023 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı, Kuzey Kafkasya halklarını Rusya Federasyonundan ayrılmaya çağırdı

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Rusya'da Putin rejiminin düşmesi halinde Gürcistan'daki gücün derhal değişeceğini ve Güney Kafkasya'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında uzlaşma olasılığının ortaya çıkacağını söyledi.

ESKİ GÜRCİSTAN CUMHURBAŞKANI: TÜM KAFKASYAYI BİRLEŞTİRMENİN YOLLARINI ARAMALIYIZ

Saakaşvili, 27 Haziran 2023 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Putin rejimi düşer düşmez, Gürcistan'daki güç derhal değişecek ve Güney Kafkasya'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında uzlaşma umutları ortaya çıkacak, bu nedenle yakında tamamen farklı, birleşik bir Güney Kafkasya'ya sahip olacağız. Aynı zamanda galip Ukrayna'ya bakarak Avrupa kapsamında tüm Kafkasya'yı birleştirmenin yollarını aramalıyız” açıklaması yaptı.

SAKAŞVİLLİ: DÜNYAYI KUZEY KAFKASYA HALKLARININ BAĞIMSIZLIĞINA HAZIRLAMAK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞALIM

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı, Kuzey Kafkasya halklarını, Rusya Federasyonundan ayrılmaya çağırdı. Mihail Saakaşvili, "Son olaylar Moskova rejiminin son derece zayıf olduğunu gösterdi. Eskiyi canlandırın ve yeni direniş hücreleri yaratın, diasporayla ve diaspora aracılığıyla ve tabii ki Ukrayna üzerinden ilişkilerinizi etkinleştirin, demokratik dünyayı Kuzey Kafkasya halklarının bağımsızlığına hazırlamak için birlikte çalışalım" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.