SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan depremle ilgili son bilgileri açıkladı: 912 kişi can verdi

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan merkez üssü Kahramanmaraş'taki depremle ilgili yaptığı açıklamada 912 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2023 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 21:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan depremle ilgili son bilgileri açıkladı: 912 kişi can verdi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depreme ilişkin son bilgileri değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, 912 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 385 kişinin yaralandığını ve 2 bin 818 binanın yıkıldığını duyurdu.

DEPREM 7.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE REVİZE EDİLDİ

Erdoğan, 1939 Erzincan Depreminden sonraki en büyük depremin meydana geldiğini belirtti. Erdoğan depremle ilgili şunları aktardı: 

"Merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olarak tespit edilen ve son değerlendirmeye göre büyüklüğü 7.7 olarak ölçülen deprem geniş bir alanda hissedildi. Güney komşumuz Suriye'de sınırlarımıza yakı şehirlerinde de ciddi yıkımlar yaşanmıştır. Devletimiz deprem anından itibaren tüm kurumlarıyla harekete geçmiştir. Devletimiz tüm birimleriyle anlık 9 bin personel ile bölgededir. Bu sayı artmaktadır. İnşallah bu felaket günlerini de geride bırakacağız. NATO ve 45 ülke yardım talebini iletmiştir. Uluslararası destek talepleri ile koordinasyon sağlanmıştır. 85 milyonun tek yürek olma günüdür. Ülkemiz ve bölgemizde depremin hissedildiği tüm noktalardaki kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.