SON DAKİKA
Hava Durumu

Elazığ'da Kırım Tatar sığınmacıların okuduğu sınıfta skandal: Putin dünyanın en güçlü lideri!

Elazığ'da Kırım Tatar sığınmacıların okuduğu okulda skandal: Putin dünyanın en güçlü lideri!

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2022 22:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2022 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Elazığ'da Kırım Tatar sığınmacıların okuduğu sınıfta skandal: Putin dünyanın en güçlü lideri!

Rusya'nın Ukrayna'yı topyekun işgal girişimi ve saldırıları sonrasında Türkiye'ye sığınan Kırım Tatarları, ülkenin farklı bölgelerinde misafir ediliyor. Kırıkkale'den Elazığ'a gönderilen ve içerisinde Kırım Tatar askerlerin çocuklarının okuduğu okulda skandal yaşandı. Çocukların eğitim aldığı sınıfta, "Putin dünyanın en güçlü lideridir" yazısı yer aldı.

Ukrayna'da savaşan Kırım Tatar askerlerin ailelerinin yerleştirildiği Elazığ'daki bir merkezde skandal bir olay gündeme geldi. Ukrayna'daki savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan Kırım Tatar çocukların yer aldığı sınıfta, tahtaya yazılan örnek vicdanları yaraladı. Independent Türkçe'nin gündeme getirdiği olay kamuoyunda tepkilere neden olacak türden. Söz konusu kampta kalan Kırım Tatarları ve Ukraynalı sığınmacılar, kampın kötü şartlarını dile getirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı. Soydaş Kırım Tatar ve Ahıska Türklerinin çocuklarının okuduğu sınıftaki örnek cümle vicdanları yaralarken, bu ailelerin kaldığı kampın durum hakkındaki iddialar da akıllara ciddi soru işaretleri getirdi.

UKRAYNA'DA SAVAŞAN KIRIM TATAR ASKERLERİN AİLELERİ BURALARDA KALIYOR!

Olay, işgalci Rusya'nın saldırdığı Ukrayna'dan Türkiye'ye sığınan Kırım Tatar ve Ahıska Türklerinden oluşan bir sığınmacı kafilesinin yerleştirildiği Elazığ'daki merkezde meydana geldi. Çoğu Ukrayna'daki savaşta işgalci Rusya'ya karşı savaşan askerlerin ailelerinden oluşan kafile, geçen mart ayında Kırklareli'ndeki kampa yerleşmişti.

Buradaki sığınmacılar bir gerekçe gösterilmeksizin Elazığ'a gönderildi. Kırklareli'ne 5 otobüs gelen sığınmacılar, 3 otobüsle Elazığ'a götürüldü. Şartlardan şikayetçi olan sığınmacılar, herhangi bir yetkiliye ulaşamadı. Söz konusu haberde, kampta ulaşılan bir kadının sözlerine ve tanıklığına yer verildi.

SIĞINMACILARIN KALDIĞI KAMPTA YETERSİZ İMKANLARIN OLDUĞU İDDİASI

Kamp sakini bir kadın, 1'i dört aylık 3 çocuğu olduğunu ifade ederek, birçok kişinin sığınmacılara sunulan imkanların yetersiz olduğunu söyledi. Hatta, kendi imkanlarıyla ülkesine dönen kişilerin bile olduğunu söyledi.

Öte yandan, 9, 10 ve 11. sınıflarda eğitim görmeleri gereken öğrenciler, kampa yakın bir okula gönderildi. Bu okulda, tahtaya yazılan sözde örnek cümlede Putin ve Rusya güzellemesi yapılması dikkatlerden kaçmadı. Haberde yer alan iddiaya göre, sığınmacıların eğitim aldığı okulda tahtaya örnek cümle olarak, "Putin dünyanın en güçlü lideridir" yazıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÇAĞRI YAPTILAR!

Öte yandan, sığınmacılar çareyi Erdoğan'a mektup yazmakta buldu. İşte o mektup:

"Sayın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,
Biz, Elazığ'ın konteyner kentinde yaşayan Ukrayna'nın Kırım Taburu'nda savaşan askerlerin aileleriyiz. Bu zor dönemde Türk devleti bize yardım eli uzattığı için minnettarız. Önce Kırklareli ilinde kalıyorduk, ancak 17 Ağustos tarihinde, bizi önceden uyarmadan, sadece 4 gün verilerek (bunun 2 günü zaten hafta sonu tatiliydi) Kırklareli'nden Elazığ'a götürüldük. Bulgaristan sınırına ve Ukrayna Başkonsolosluğu'na olan oldukça uzak mesafe, özgürlüğümüz için savaşan yakınlarımızı görme şansını bize bırakmıyor. Yaklaşan soğuklar nedeniyle çocuklarımız ve yaşlılarımız sık sık hastalanıyor bu durum da bizi endişelendiriyor. Durumumuzu biraz kolaylaştırmak adına başka bir ikamet yeri göstermenizi rica ederiz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.