SON DAKİKA
Hava Durumu

Depremin 12. gününde iki kişi daha enkazdan sağ çıkarıldı

Asrın felaketi 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin 12. gününde Hatay'da enkaz altında kalan 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ve 34 yaşındaki Mustafa Avcı'ya ulaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2023 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2023 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Depremin 12. gününde iki kişi daha enkazdan sağ çıkarıldı

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından enkaz altında kalan depremzedeler kurtarılmaya devam ediyor. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde umutlar halen tükenmedi. Depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da depremin 261. saatinde iki kişi daha sağ olarak çıkarıldı. 

DEPREMİN 261. SAATİNDE İK KİŞİ DAHA ENKAZDAN KURTARILDI

Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Odabaşı Mahallesi'nde özel harekat polislerinin de yer aldığı arama kurtarma çalışmaları kapsamında 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ve 34 yaşındaki Mustafa Avcı göçükten sağ çıkarıldı. İki depremzede hastaneye kaldırılarak tedavisine başlandı. 

Hastanede ailesini soran Avcı kardeşiyle yaptığı telefon konuşmasında, "Hepsi kurtuldu mu, Nazlı? Birazcık da olsa seslerini duyayım" ifadelerini kullandı. 

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan Şakiroğlu'nu ve Avcı'yı kurtaran Katak Arama Kurtarma Koordinasyon Başkanı Barış Pirebaş, "Ses geliyor dendiğinde içeri koştuk. Zaten arkadaş yaşam alanındaydı. Mehmet Ali'yi, ailesinden biliyordum, 'Akrabalarımız burada, lütfen yardım edin' diyorlardı. Biz daha önce arama tarama yaptık ama aşağılarda yapmıştık, yukarıya bakmamıştık. Mehmet Ali'yi çıkardık, peşinden Mustafa'yı da çıkardık. Sağlıkları, bilinçleri yerindeydi. İkisini de hastaneye gönderdik. Şimdi üçüncü bir kişiden şüpheleniyoruz, tekrar onun için hazırlık yapıyoruz. Tekrar arama kurtarma çalışmalarına devam edeceğiz" dedi.

Enkazdan çıkarılırken Şakiroğlu ile konuştuklarını aktaran Pirebaş, "Dedi ki 'Acıkmıştım, bana yemek verdiler, tekrar uykuya daldım. Uyandım, acıktım, siz geldiniz' dedi. İçeride bir yaşam alanı oluşturmuş. Yemek yemesi hayali mi yoksa kendi kurgusu mu, şok halinde mi söyledi onu bilmiyoruz" ifadelerine yer verdi.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA, DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ana kadar enkaz altında en uzun süre yaşam savaşı veren depremzede Mehmet Ali Şakiroğlu ve Mustafa Avcı'yı hastanede ziyaret etti. Acıların en büyüğü olduğunu vurgulayan Bakan Koca, "Bu acımızı şimdilik içimize gömüyoruz, yeni canlarımızı kurtarmak için. Bütün arkadaşlarımız seferber durumdalar. Rabbim benzer felaketleri milletimize bir daha yaşatmasın inşallah. Bir ve beraber oldukça bütün zorlukların üstesinden geleceğimizi biliyoruz. Bundan hiç şüphe yok" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.