SON DAKİKA
Hava Durumu

BOTAŞ, deprem bölgelerinde doğal gaz akışını durdurdu

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından BOTAŞ önlem amaçlı Hatay, Kırıkhan, Kahramanmaraş, Pazarcık ve Narlı ilçelerinde doğal gaz akışını durdurdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2023 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BOTAŞ, deprem bölgelerinde doğal gaz akışını durdurdu

Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki depremde yapılan son açıklamaya göre 284 kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin 223 kişinin yaralandığı belirtildi. Enkaz çalışmalarının yoğun bir şekilde yapıldığı deprem bölgelerinde hayati önlemler alınıyor. 

BOTAŞ DEPREM BÖLGELERİNDE DOĞAL GAZ AKIŞINI DURDURDU

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) önlem amaçlı Hatay İl merkezi ile Kırıkhan İlçesi, Kahramanmaraş İl merkezi ile Pazarcık ve Narlı İlçelerinde doğal gaz akışını durduğunu belirtti.

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, "06.02.2023 tarihinde saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş İli Pazarcık İlçesi olarak açıklanan ve çevre illerde de hissedilen deprem meydana gelmiş olup BOTAŞ tarafından tüm ekipler hemen teyakkuza geçirilmiş, gerekli güvenlik tedbirleri alınarak hasar tespit çalışmalarına başlanmıştır. Hatay İl merkezi ile Kırıkhan İlçesi, Kahramanmaraş İl merkezi ile Pazarcık ve Narlı İlçelerine tedbir amaçlı doğal gaz akışı durdurulmuştur. BOTAŞ teknik ekipleri sahada gerekli kontrol ve müdahaleleri yapmaktadır" ifadeleri kullanıldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.