SON DAKİKA
Hava Durumu

Antalya'da Rus turistlerden yine "her şey dahil" rezaleti!

Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan bir 5 yıldızlı otelde Rus ailenin bavulundan çıkan çok sayıda otele ait gıda ve malzeme görenleri şaşkına çevirdi. Otel çalışanları o anları cep telefonuyla kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2023 21:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 23:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Antalya'da Rus turistlerden yine "her şey dahil" rezaleti!

Antalya'da Rus turistler, görgüsüzlükleriyle yine gündem oldu. Antalya’nın Alanya ilçesinde bir otelden 18 Kasım 2023 tarihinde çıkış yapan Rus turist ailenin, otel çalışanlarının şüphesi nedeniyle çantaları açıldı. Açılan bavulların içinden otele ait çok sayıda malzeme çıktı. Şampuanlardan bez terliğe, kuruyemişlerden su şişelerine otelde ne buldularsa bavullara dolduran aile görenleri şaşkına çevirdi.

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı topyekun savaşın ardından Türkiye’ye akın eden Rus vatandaşlarının sayısı her geçen gün artıyor. Savaş ve seferberlik nedeniyle Rusya'dan kaçan bu kişilerin birinci durağı yine Türkiye oluyor. Ancak, Türkiye'nin turizm kenti Antalya'da ise sık sık halkın tepkisine neden olan ve görgüsüz ve medeni vasıflardan yoksun davranışlarıyla tepki çeken Rus turistler, gündeme gelmeye devam ediyor.

OTEL YÖNETİMİ MALZEMELERİ GERİ ALDI VE ŞİKAYETÇİ OLMADI

Turistlerin bavullarında yapılan aramada; şampuan, sabun, bez terlik, kahvaltılık küçük reçel, bal kutuları, kuruyemiş ve su şişeleri ve otelin birçok ürünü çıktı. Ayrıca, bavullardaki iki poşet dolusu lokum çalışanları şoke etmeye yetti. Otel personeli, bavulların açıldığı anı ise cep telefonuyla kaydetti. Rus turistlerin, otelden aldıkları alkollü içecekleri pet şişelere doldurarak dışarıya çıkarmaya çalıştığı görüldü. Otelin medeniyet yoksunu Ruslardan şikayetçi olmadığı ancak ürünlerini geri aldığı öğrenildi.

Olayla ilgili otel yönetimi, Demirören Haber Ajansına bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Turistlerden şikayetçi olmadık. Ürünlerimizi geri aldık. Bu tür olayların yaşanmaması için gerekli önlemleri alacağız" denildi.

ANTALYA'DA RUS TURİST REZALETİ DAHA ÖNCE DE GÜNDEMDEYDİ

Rus turist rezaleti Antalya'da daha önce de gündem olmuştu. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik topyekun işgal girişiminin ardından Türkiye’ye akın eden Rus vatandaşlarının sayısı her geçen gün artıyor. Savaş ve seferberlik nedeniyle Rusya'dan kaçan kişilerin birinci durağı olan Türkiye'de Rus turistlerin rezillikleri gündem olmaya devam ediyor. Antalya'da bir otelde kaydedilen görüntüler, 1 Ağustos 2023 tarihinde Türkiye kamuoyunda gündem oldu. Rus turistin odasına giren otel çalışanları, gözlerine inanamadı. Her şey dahil oteli adeta soyan kadın, elmadan şekere ne bulduysa çantasına doldurdu.

SAVAŞ KAÇKINI RUSUN, UKRAYNALILARA HAKARETİ GÜNDEM OLMUŞTU

Bu yıl temmuz ayının başında Antalya’da bir Rus turistin, Ukraynalı turiste kullandığı skandal sözler ise tepkiyle karşılandı. Savaş kaçkını Rusun, işlediği savaş suçları ve Ukraynalıları öldürmekle övünmesi ise tepkilere neden oldu. Rus uyruklu şahıs, Ukraynalıları öldürerek Antalya'da tatil yapmakla övündü. Antalya'da kaydedilen bir videoda, plajda güneşlenen Ukraynalılar ile Rus bir çift arasında gerginlik yaşandı. Sosyal medyada hızla paylaşılan görüntülerde, Rus erkeğin savaşta Ukraynalıları öldürdüğünü ve savaştan kazandığı parayla tatil yaptığını söylemesi dikkatlerden kaçmadı.

RUS GENÇLERİ TÜRKLERE HAKARET ETMİŞTİ

Geçen sene aralık ayında, İstanbul’da bir markette alışveriş yapan iki Rus genci, kendi aralarında yaptıkları sohbette Türklere hakaret etti. İki Rus genci Türklerden “Çurki” diye bahsetti. “Çurki” Rusça’da Türklerin aptal olduğunu niteleyen bir aşağılama kavramı. Rus gençler Türklere hakaret ettiği sırada markette bulunan Ukraynalı savaş mağdurları, iki Rus gence tepki gösterdi.

Rus gençlere tepki gösteren Ukraynalı savaş mağduru bir kadın, Türklere bu şekilde hakaret edemeyeceklerini söyledi. Rus genci bütün küstahlığıyla savaş mağduru kadına, Türkleri sevip sevmediğini sordu. Ukraynalı savaş mağduru kadın ise Türklerin ülkesinde yaşadığını ve onları sevdiğini; Rusların ise kendilerinden başka kimseyi sevmediğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.