SON DAKİKA
Hava Durumu

AFAD'dan depremle ilgili vatandaşlara çok önemli uyarı!

AFAD tarafından bu sabah 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlara uyarı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2023 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AFAD'dan depremle ilgili vatandaşlara çok önemli uyarı!

Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'yi derinden sarstı. Depremin artçı sarsıntıları halen devam ediyor. En az 76 kişinin can verdiği ve 440 kişinin yaralandığı deprem çevre illerden ve ülkelerden şiddetli bir şekilde hissedildi. Enkaz altında kalan vatandaşları arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

AFAD'DAN VATANDAŞLARA DEPREM SONRASI UYARI

İçişleri Bakanlığı Acil ve Afet Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) depremin ardından önemli uyarılarda bulundu. AFAD'dan vatandaşlara yapılan uyarılar şu şekilde sıralandı:

Yolları, bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekipleri ve acil yardım araçları için boş bırakın.

Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapınız. Hayati durumlar haricinde telefon görüşmesi yapmaktan kaçının.

Vatandaşlarımızın sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda kasıtlı ya da kasıtsız olarak paylaşılan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmî kaynakları takip etmeleri büyük önem arz etmektedir.

Tüm İl AFAD Müdürlüklerinin arama kurtarma çalışmaları için tekayyuzda olduğunu belirtilen açıklamada, Kahramanmaraş'a Kayseri Valisi, Hatay’a Mersin Valisi, Gaziantep’e Mardin Valisi, Adıyaman’a Tunceli Valisi, Osmaniye’ye Bingöl Valisi ve Malatya’ya Sivas Valisi'nin görevlendirildiği duyuruldu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.