Dünya Göçebe Oyunları ziyaretçilerinin sevdiği 5 Kazak yemeği!
Dünya Göçebe Oyunları ziyaretçilerinin sevdiği 5 Kazak yemeği!
Eylül ayında Kazakistan'da gerçekleşen 5. Dünya Göçebe Oyunları'na katılan ziyaretçiler, yerel tur operatörleri tarafından yapılan anket ile sevdikleri 5 Kazak yemeğini belirledi.
Oluşturulma Tarihi: 14 Ekim 2024, Pazartesi 17:12
Güncellenme Tarihi: 14 Ekim 2024, Pazartesi 17:41
Haber
5. Şubat
Listenin sonunda yoğun, kremsi bir dokuya sahip olan fermente edilmiş deve sütü "şubat" yer aldı.
4. Kurt
Listenin dördüncü sırasında kurutulmuş süzme peynirden yapılan "kurt" isimli atıştırmalık yerini aldı.
3. Kımız
Listenin üçüncü sırasında ise fermente at sütünden yapılan "kımız" yerini aldı. Kımız aynı zamanda eski göçebe gelenekleri ile canlı bir bağlantı olarak görülmesinden dolayı da turistlerin ilgisini çekti.
2. Baursak
İkinci sırada Kazak Türklerinin yemek masasının ayrılmaz bir parçası olan, kızarmış hamur topu "baursak" yerini aldı.
1. Beşparmak
Listenin ilk sırasında geleneksel bir tat olan, haşlanmış et ve hamurdan yapılan "beşparmak" yerini aldı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Dünya Göçebe Oyunları ziyaretçilerinin sevdiği 5 Kazak yemeği!
Eylül ayında Kazakistan'da gerçekleşen 5. Dünya Göçebe Oyunları'na katılan ziyaretçiler, yerel tur operatörleri tarafından yapılan anket ile sevdikleri 5 Kazak yemeğini belirledi.
Oluşturulma Tarihi: 14 Ekim 2024, Pazartesi 17:12
Güncellenme Tarihi: 14 Ekim 2024, Pazartesi 17:41
Haber
5. Şubat
Listenin sonunda yoğun, kremsi bir dokuya sahip olan fermente edilmiş deve sütü "şubat" yer aldı.
4. Kurt
Listenin dördüncü sırasında kurutulmuş süzme peynirden yapılan "kurt" isimli atıştırmalık yerini aldı.
3. Kımız
Listenin üçüncü sırasında ise fermente at sütünden yapılan "kımız" yerini aldı. Kımız aynı zamanda eski göçebe gelenekleri ile canlı bir bağlantı olarak görülmesinden dolayı da turistlerin ilgisini çekti.
2. Baursak
İkinci sırada Kazak Türklerinin yemek masasının ayrılmaz bir parçası olan, kızarmış hamur topu "baursak" yerini aldı.
1. Beşparmak
Listenin ilk sırasında geleneksel bir tat olan, haşlanmış et ve hamurdan yapılan "beşparmak" yerini aldı.