SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın "Kültür Güçleri" grubu Eskişehir’de!

Ukrayna'nın "Kültür Güçleri" grubu, 7 Eylül 2024 tarihinde Eskişehir Kırım Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Gençlik Derneğinde konser verecek.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın "Kültür Güçleri" grubu Eskişehir’de!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri korosunda görev yapan asker ve Ukraynalı sivil sanatçılardan oluşan "Kültür Güçleri" grubu, 7 Eylül 2024 tarihinde  Eskişehir Kırım Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Gençlik Derneğinde saat 20.30’da konser verecek.

Eskişehir Kırım Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Gençlik Derneği Başkanı Recep Şen, Ukrayna'nın "Kültür Güçleri" grubunun Ukrayna'ya verilen desteğe teşekkür etmek, Ukrayna sanat ve kültürünü tanıtmak için Eskişehir’e geldiklerini belirtti.

Şen, “Kültür Güçleri, Ukraynalı sanatçılardan oluşan topluluk faaliyetleri, birim personelinin ahlaki ve psikolojik durumunu, kültürel ve eğitim düzeyini ve motivasyonunu kültür ve sanat yoluyla desteklemeyi amaçlamaktadır. Bugüne kadar 3 binden fazla konser verdiler.” dedi.

Şen, Ukrayna'nın "Kültür Güçleri" grubunun Eskişehir Kırım Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Gençlik Derneğine hem teşekkür ziyaretinde hem de Ukraince, Türkçe ve Kırım Tatarca şarkılarıyla mini bir konser vereceklerini duyurdu.

Ayrıca Şen, Rusya’nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya yönelik başlattığı topyekun işgal girişimine dair söyleşide bulunulacağını da kaydetti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri korosunda görev yapan asker ve Ukraynalı sivil sanatçılardan oluşan "Kültür Güçleri" grubu, Türkiye turnesi kapsamında İstanbul'un ardından başkent Ankara'ya gelmişti. Grup, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından tertip edilen etkinlikte, 6 Eylül'de Büyükelçilik binasında sahne almıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.