SON DAKİKA
Hava Durumu

Sürgün, işgal ve tutsaklık: Kırım, İstanbul'da konuşulacak!

Emel Kırım Vakfı ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, 5 Ekim 2024 tarihinde "Daima Bekleyeceğim, Balam" isimli fotoğraf sergisi ve panel tertip edecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sürgün, işgal ve tutsaklık: Kırım, İstanbul'da konuşulacak!

18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın 80. sene-i devriyesi ve Kırım'ın Rusya tarafından işgalinin 10. yılında, işgal altındaki Kırım'da tutuklanarak Rusya hapishanelerine gönderilen Kırım Tatar siyasi tutsakların mevcut durumlarını ve ayrı kaldıkları annelerini anlatan "Daima Bekleyeceğim, Balam" adlı fotoğraf sergisi ve panel düzenlenecek.

Program, Emel Kırım Vakfı ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı ortaklığında 5 Ekim 2024 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Emel Kırım Vakfı Başkanı ve KTMM Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay, Ukrayna ZMINA İnsan Hakları Merkezi Proje Yöneticisi Victoria Nesterenko ile Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar Temsilcisi Elvin Kadırov'un konuşmacı olarak yer alacağı panel ve fotoğraf sergisi dışında Bünyamin Aksungur'un icra edeceği bir müzik dinletisi sunulacak.

Kemalpaşa Mahallesi, Bukalidede Sokağı, Nu: 4, Belediye Sarayı Arkası Ankaravi Mehmed Efendi Medresesi Fatih/İstanbul adresinde bulunan Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı binasında tertip edilecek etkinlik saat 14.00'te başlayacak. Sergi, saat 18.00'e kadar ziyaretçiler için açık kalacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.