SON DAKİKA
Hava Durumu

Kültür Güçleri grubundan İstanbul'da coşkulu bir konser daha!

Kültür Güçleri grubu Türkiye turnesi kapsamında, Ukrayna Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Aliya Usenova'nın girişimi ve Kırım Derneği İstanbul Şubesinin organizasyonuyla konser verdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kültür Güçleri grubundan İstanbul'da coşkulu bir konser daha!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri korosunda görev yapan asker ve Ukraynalı sivil sanatçılardan oluşan Kültür Güçleri grubu 10 Eylül 2024 tarihinde Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi'nin organizasyonuyla Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde bir konser verdi.

Yoğun bir katılımın sağlandığı etkinlik, Kırım Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Celal İçten'in konuşmasıyla başladı. Etkinlik, programın düzenlenmesinde destek sağlayan, programın girişimcisi Ukrayna Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Aliya Usenova'nın sunumuyla devam etti. Programa, İsmail Gaspıralı Dernek Başkanı Hakkı Karadaş da katıldı. 

Bir 1 kişi, kürsü ve yazı görseli olabilir

Kültür Güçleri grubu solisti, Kırım Tatar sanatçı Safiye Lenterkızı İstiklâl Marşı'nı okudu. Ardından katılımcılar ve tüm üyeler Ukrayna ve Kırım Tatar milli marşı "Ant Etkenmen'i" okudu. 

Bir 5 kişi, sakal, klarnet, obua, keman, akordeon ve yazı görseli olabilir

Safiye Lenterkızı, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri korosunda ve Kültür Güçleri grubunda solist olan Kırım Tatarı İsmail Kurtumer, Ukrayna milli enstürmanı bandura ile parçalar çalan grup üyesi, Ukrayna Onur Sanatçısı Taras Stolyar, Ukrayna Halk Çalgıları Milli Akademi Orkestrası üyesi, ünlü opera sanatçısı Sergiy Ivançuk ve Türk enstürmanları bağlama ve kaval ile performans sergileyen Kültür Güçleri grubu üyesi Oleksiy Makulskıy; Ukraince, Kırım Tatarca ve Türkçe şarkılar seslendirerek izleyenlere keyifli bir akşam yaşattı. 

Gece, Dernek Başkanı İçten'in grup üyelerine plaket dağıtımı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bir 3 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 11 kişi ve keman görseli olabilir

KÜLTÜR GÜÇLERİ GRUBU

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin korosunda görev yapan askerlerden ve Ukraynalı sivil sanatçılardan oluşan Kültür Güçleri grubunda Kırım Tatar sanatçılar, Kültür Güçleri grubu solisti Safiye Lenterkızı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Onurlu Akademik Şarkı ve Dans Topluluğu solisti İsmail Kurtumer bulunuyor. Grup, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olarak başlattığı geniş çaplı işgal girişimi nedeniyle askerlere moral vermek amacıyla başta cephe hattı olmak üzere birçok yerde 3 binden fazla konser icra etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.