SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği İstanbul Şubesi, Ukrayna Bağımsızlık Günü’nde Türkiye’ye gelen Ukraynalı esir yakınlarını ağırladı

Kırım Derneği İstanbul Şubesi’nde 23 Ağustos 2024 tarihinde Ukrayna Bağımsızlık Günü münasebetiyle birbirinden değerli misafirler bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği İstanbul Şubesi, Ukrayna Bağımsızlık Günü’nde Türkiye’ye gelen Ukraynalı esir yakınlarını ağırladı

Kırım Derneği İstanbul Şubesi, 23 Ağustos 2024 tarihinde Ukrayna Bağımsızlık Günü münasebetiyle Türkiye’ye gelen misafirlerini ağırladı. Misafirlerin Türkiye’ye geliş sebebinin, Ukrayna Bağımsızlık Günü olan 24 Ağustos’ta İstanbul Odakule'de gerçekleşen mitinge katılarak  esir olan yakınlarının durumunu anlatmak ve Türkiye'den yardım istemek olduğu kaydedildi.

Kırım Derneği İstanbul Şubesi’nde 23 Ağustos cuma akşamı yapılan toplantıda, Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğunda görevli Konsolos Valentına Horujna (Valentyna Khorunzha); Mariupol Muhafızlarına Özgürlük Derneği temsilcisi Anna Pazhera (Anna Pajera); Esir düşen bir Azov Taburu askerinin annesi Svitlana Golub; Beregınya (Beregynya) Derneği Başkanı Alla Makuh (Alla Makukh); Denizin Birleştirdiği Derneğinden Olesia Aulına (Olesya Aulına); Ukrayna Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Aliya Usenova ve Sürgündeki İçkerya Çeçen Cumhuriyeti Hükumeti Türkiye ve Ortadoğu Ülkeleri Genel Temsilcisi Abdülhakim Şaptukayev ile Maltepe Çerkez Derneği Başkanı Murat Özden yer aldı.

Misafirleri; Kırım Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Celal İçten, derneğin yönetim kurulu üyeleri Ergun Sevimsoy ve Murat Altan karşıladı. Dernekte ağırlanan misafirlerle yapılan görüşmenin ardından akşam yemeği için Konakbay salonuna geçildi.  Gecenin sonunda karşılıklı hediye takdimleri ile toplantı sona erdi.

Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Parlamentosu 24 Ağustos 1991 tarihinde, Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan eden belgeyi kabul etti ve 1 Aralık 1991 tarihinde düzenlenen referandumda Ukraynalıların yüzde 90’ı Ukrayna’nın bağımsızlığı için oy verdi.

İşgalci Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi nedeniyle Ukrayna bu yıl da Bağımsızlık Günü'nü savaşın gölgesi altında kutluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.