SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'da Tepreş Şenliği coşkuyla kutlandı!

Kırım Derneği İstanbul Şubesi, 30 Haziran 2024 tarihinde Tepreş Şenliği düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İstanbul'da Tepreş Şenliği coşkuyla kutlandı!

Kırım Tatarlarının her sene baharı karşılamak için haziran ayında, Hıdırellez sonrasında kutladığı Tepreş Şenliği bu sene de rengarenk geçiyor. Kırım Derneği İstanbul Şubesi, 30 Haziran 2024 tarihinde geleneksel Tepreş Şenliği etkinliğini gerçekleştirdi.

Bahşayiş köyünde düzenlenen şenliğe; Tepreç Ağası ve Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, İstanbul Vali Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskıy (Roman Nedilskyi), Kırım Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Celal İçten,  Bursa Kırım Derneği Başkanı Yunus Güneri, Tekirdağ Kırım Derneği Başkanı Hasan Erge, Yalova Çiftlikköy Kırım Derneği Başkanı Zeki Ertürk, Bahşayiş Köy Muhtarı Cem Arat, eski Bahşayiş köy muhtarı ve Kırım Derneği İstanbul Şubesi Temsilcisi Arif Bel, TATARSİAD Başkanı Ali İlkbaş, İstanbul Nogay Türkleri Derneği Başkanı Mesut Pekcan, BÜTÖV Azerbaycan Dernek Başkanı Agil Samedbeyli, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi Genel Merkez Asli Delegesi Fikri Kançal, eşi Prof. Dr. Nur Nicole Kançal, MHP Çatalca İlçe Başkanı Recep Yılmaz, Prof. Dr. Kutluk Kağan Sümer ve annesi emekli öğretmen Kadriye Sümer, Derneğin Çocuk Okut kampanyasına destek veren iş adamları katıldı.

Şenliğin açılışı ise saygı duruşu, İstiklal Marşı, Ukrayna Milli Marşı ve Kırım Tatar milli marşı Ant Etkenmen'in okunmasıyla başladı. Ardından Türk Dünyası sanatçısı Bünyamin Aksungur, Tepreş duasını okudu. Tepreş ağası ve Fatih Belediye Başkanı Turan'a ve Ukrayna Başkonsolosu  Nedilskıy’e kalpak ve yelek giydirildi.

Tepreş Şenliğinde Kırım Derneği İstanbul Şubesi Başkanı İçten, Tepreş ağası ve Fatih Belediye Başkanı Turan ve Ukrayna Başkonsolosu Nedilskıy konuşma yaptı.

Tepreş Şenliği'nin geleneksel töreni ve bereketin sembolü olan (kalakay tıkırtma) ekmek yuvarlandı.

Anife Kurtseitova'nın yönettiği Kırım Ailesi çocukları, şenlikte sergiledikleri Kırım Tatar halk oyunlarıyla Tepreş’e renk kattı. “Kırım Ailesi” grubunun ve Türk Dünyası Sanatçısı Bünyamin Aksungur'un şarkı performansları katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı.

Anife Kurtseitova ve Kırım Ailesi'nin İstanbul’da düzenlenen Tepreş Şenliği'ne katılması Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Eskişehir Kırım Derneği Üyesi, Yüksek Kimya Mühendisi ve Müze Sorumlusu Hasan Kırımer’in destekleri ile gerçekleşti. Ekibin İstanbul'da ağırlanmasında Savaş Göynüllü maddi ve manevi destek sağladı. "Meşhur Çibörekçi" adlı lokanta sahibi Esengül Kocaman ise şenlik alanında stant açarak destek oldu. Tepreş'in başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde emeği geçenler arasında Zehra İpek Özbay ve İrem Su Bayraktar da yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.