SON DAKİKA
Hava Durumu

Genç Tatar İnisiyatifi'nin düzenlediği Uluslararası Satranç Turnuvası sonuçlandı

Genç Tatar İnisiyatifi'nin düzenlediği Uluslararası Satranç Turnuvası'nın sonuçları açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2023 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2023 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Genç Tatar İnisiyatifi'nin düzenlediği Uluslararası Satranç Turnuvası sonuçlandı

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Genç Tatar İnisiyatifi organizatörlüğünde gerçekleşen 1. Kırım Tatar Mîllî Kurultayı Uluslararası Satranç Turnuvası, Kırım Tatarlarının milli tarihinde önemli bir yer teşkil eden 1917'de kurulan 1. Kırım Tatar Milli Kurultayı'nı yad etmek amacıyla düzenlendi.

Turnuva, 31 Aralık 2022 ve 1 Ocak 2023 tarihlerinde yapılan klasman ve final maçlarının oynanmasıyla tamamlandı. Turnuvanın tamamlanmasının ardından Genç Tatar İnisiyatifi, 1. Kırım Tatar Mîllî Kurultayı Uluslararası Satranç Turnuvası'nın işgalci Rusya'nın saldırganlığı dolayısıyla savaş koşullarında düzenlenmesinin; turnuvanın önemini ve amacını oldukça artırdığını dile getirdi. 

İnisiyatif, Kırım Halk Cumhuriyeti'nin tarihi mirasını, spor müsabakası aracılığıyla uluslararası kamuoyunda gündeme getirdiğini aktardı. Genç Tatar, Kırım Tatarlarının Ukrayna halkı ile omuz omuza verdiği mücadelenin galibiyetle sonuçlanacağını, Vatan Kırım ve Ukrayna'nın işgalcilerden kurtulacağını da sözlerine ekledi.

Herkese açık ve uluslararası nitelikte düzenlenen turnuvaya; Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Hollanda ve Hindistan'dan 97 yarışmacı kayıt yaptırdı. Kayıt yaptıranlar arasında Dünya Satranç Federasyonu tarafından ustalığı kabul edilen dört sporcu ön plana çıktı. Uluslararası Usta ünvanı ile Yusup Atabayev, FIDE Ustası ünvanı ile Umut Erdem Gündüz, Okan Özsakallıoğlu, Tuna Özateş yarışmaya iştirak etti.

31 Aralık 2022'de yapılan ilk aşama klasman maçlarına toplam 73 yarışmacı katılım sağladı. 1 Ocak 2023'te gerçekleşen final maçına 16 yarışmacı katılmaya hak kazandı. Final sonucunda ilk beş derecede yer alan yarışmacılara para ödülü verileceği açıklandı.

Yarışmada, FIDE Ustası Tuna Özateş birinciliği alırken, FIDE ustası Okan Özsakallıoğlu ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada Gökalp Deniz Dölek, dördüncü sırada İbrahim Çetinkaya ve beşinci sırada Osman Eren Çiçek bulunuyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.