SON DAKİKA
Hava Durumu

Kültür Güçleri grubu Eskişehir Kırım Derneğine ziyarette bulundu

Ukrayna'dan gelen Kültür Güçleri grubu 7 Eylül 2024 tarihinde Eskişehir Kırım Derneğini ziyaret ederek mini bir konser verdi. Ukraince, Kırım Tatarca ve Türkçe şarkılar seslendiren grup ayrıca savaş ile ilgili söyleşi gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kültür Güçleri grubu Eskişehir Kırım Derneğine ziyarette bulundu

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin korosunda görev yapan asker ve sivil Ukraynalı sanatçılardan oluşan Kültür Güçleri grubu Türkiye turnesi kapsamında İstanbul ve Ankara'dan sonra Eskişehir'e gitti. Aralarında Kırım Tatar sanatçıların da bulunduğu Kültür Güçleri grubu Eskişehir Kırım Türkleri Kültür ve Gençlik Derneğini ziyaret etti. Dernekte söyleşi yapan grup üyeleri aynı zamanda mini bir konser vererek katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Programa Kırım Ailesi kurucusu Anife Kurtseitova da katıldı. 

GRUP ÜYELERİ YOĞUN İLGİ TOPLADI

Grup, Eskişehir Kırım Derneğinde saat 20.30'da Ukraince, Kırım Tatarca ve Türkçe şarkılar icra etti. Ukrayna'nın milli enstrümanı bandura ile konser veren grup üyesi, Ukrayna ordusunda subay olarak görev yapan, Ukrayna Onur Sanatçısı Taras Stolyar, Kırım Tatarca yırları seslendiren Kırım Tatarı sanatçı, Kültür Güçleri grubu solisti Safiye Lenterkızı, ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Onurlu Akademik Şarkı ve Dans Topluluğu solisti, Kırım Tatar sanatçı İsmail Kurtumer'in performansı dinleyicilerin beğenisini topladı. 

Programda Kırım Tatar sanatçılar Safiye Lenterkızı ve İsmail Kurtumer Kırım Tatar milli marşı Ant Etkenmen'i seslendirdi. 

Bugüne kadar askerlere motivasyon sağlamak amacıyla başta cephe hattı olmak üzere birçok yerde 3 binden fazla konser veren Kültür Güçleri grubu dün akşamki ziyarette Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekûn saldırısı hakkında söyleşi gerçekleştirdi. Programın sonunda grup üyeleri ile katılımcılar toplu fotoğraf çekindi. 

Kırım Derneği Başkanı Recep Şen, Kırım Haber Ajansına (QHA) verdiği bilgi kapsamında, 7 kişinin dernekte gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında konser verdiklerini ve izleyenlerin ilgisini topladıklarını belirtti. Şen, keyifli bir akşam yaşandığını vurgulayarak, grup üyelerine teşekkürlerini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.