SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa, 6. Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği'ne ev sahipliği yaptı

Bursa, 23 Temmuz 2023 tarihinde 6. Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği'ne ev sahipliği yaptı. Dolu dolu geçen şenlikte; Kırım Derneği Bursa Şubesi, Kırım Tatar kültürü ve medeniyetine dair ögeleri sergiledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2023 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2023 20:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bursa, 6. Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği'ne ev sahipliği yaptı

Yağmur Filiz Şahin/QHA Ankara

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Keles Belediyesi organizasyonuyla 23 Temmuz 2023 tarihinde Bursa'nın Keles ilçesindeki Kocayayla mevkisinde, "55. Keles Kocayayla Kültür Şöleni" etkinliği düzenlendi. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Türkiye Geleneksel Türk Sporları Federasyonu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Dünya Etnospor Konfederasyonu, Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği ve Bursa Büyükşehir Gençlik Kulübünün katkılarıyla saat 10.00 ile 21.00 arasında düzenlenen etkinliğe katılım yoğun oldu.

Etkinlik kapsamındaki "6. Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği" çerçevesinde 16 adet otağ (bozüy) kuruldu. Programa; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye yetkilileri, önceki dönem Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve Türk dünyasından çok sayıda misafir katıldı. 

KIRIM DERNEĞİ BURSA ŞUBESİ ETKİNLİKTE YER ALDI

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi de Türk dünyası şenliğinde boy gösterdi. Şenlikte otağ kuran Kırım Derneği Bursa Şubesinin sergisinde, Şube Kadınlar Kolunun el emeği olan Kırım kültürüne özgü ürünler yer aldı. Kırım Tatar geleneksel halk oyunları ekibinin Kaytarma gösterisi ve Kırım Derneği Bursa Şubesinin korosunun hazırladığı konser büyük alkış aldı. Türk dünyasını buluşturan şenlikteki görsel şölen seyircilere unutulmaz anlar yaşattı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.